3 Wellness συνήθειες που αξίζει να πάρεις μαζί στις Διακοπές σου

Μπορεί στις διακοπές να “διακόπτουμε” τα πάντα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως αξίζει να παραμελούμε την υγεία μας. Υπάρχουν κάποιες καλές συνήθειες που μπορούν να μας ακολουθήσουν στις διακοπές μας, χωρίς να προσθέτουν επιπλέον βάρος στη βαλίτσα μας.

Η Καναδή ηθοποιός Shay Mitchell, μιλώντας στο WellandGood, αφού αποκάλυψε ότι σκέφτεται φέτος να επισκεφθεί την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές της, μοιράστηκε 3 καλές συνήθειες τις οποίες κουβαλάει πάντα μαζί της, είτε στην καθημερινότητά της είτε όταν ταξιδεύει. Και ειλικρινά δεν είναι τόσο δύσκολες, όσο φανταζόμασταν.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι 3 καλές συνήθειες που αξίζει (και μπορούμε) να πάρουμε μαζί μας φέτος στο νησί, στην επαρχία, στο βουνό ή στη θάλασσα;

Κάνουμε έναν ολιγόλεπτο πρωινό διαλογισμό

Όπως λέει η Mitchell, κάθε πρωί πριν πάει στη δουλειά της, αφιερώνει 15 με 20 λεπτά στον διαλογισμό, ακούγοντας χαλαρωτική μουσική ή audiobooks. Επιπλέον, αν έχει χρόνο, της αρέσει να γράφει σε ένα ημερολόγιο τους στόχους της, ακόμη και αν αυτοί είναι μικροί και βραχυπρόθεσμοι.

Ενυδατωνόμαστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας

“Είναι πάντα πολύ σημαντικό να θυμόμαστε να μένουμε ενυδατωμένοι, ειδικά όταν ταξιδεύουμε. Το μικρό κόλπο που κάνω για να θυμάμαι να πίνω νερό, είναι να φοράω δαχτυλίδια. Πάντα παίζω μαζί τους και τα γυρίζω στα δάχτυλά μου. Όταν τα δάχτυλα είναι πρησμένα, είμαι αφυδατωμένη. Έτσι κάθε φορά που αισθάνομαι τα δαχτυλίδια μου σφιχτά, θυμάμαι να πιω περισσότερο νερό”, λέει η Mitchell.

Συνεχίζουμε τη γυμναστική (έστω, σε χαμηλότερη ένταση)

Προφανώς, δεν θα περάσουμε τις διακοπές αθλούμενοι σε υψηλή ένταση κάθε ημέρα. Ωστόσο, γιατί να παρατήσουμε εντελώς τη γυμναστική; Για παράδειγμα, η Mitchell είναι παθιασμένη με την πυγμαχία. Όταν, όμως, ταξιδεύει, παίρνει μαζί της ένα σκοινάκι. Όπως λέει και η ίδια “είναι σημαντικό να κάνουμε έστω λίγη καρδιαγγειακή προπόνηση κάθε μέρα”.

Σε περίπτωση πάντως που δεν είμαστε φίλοι με το σκοινάκι, ένα ειλικρινές κολύμπι δεν είναι άσχημη ιδέα… Καλές διακοπές!

Πηγή: www.pathfinder.gr

Related posts

Διώξε μακριά τους δήθεν φίλους. Δεν τους χρειάζεσαι…

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο

Παρβοϊός: Πώς ένα υγιές παιδί μπορεί να καταλήξει σε θάνατο από έναν κοινό ιό – Τι λένε οι παιδίατροι