3 εκπληκτικές συνταγές για να θεραπεύσετε τους κιρσούς φυσικά

3 εκπληκτικές συνταγές για να θεραπεύσετε τους κιρσούς φυσικά

Οι κιρσοί είναι διογκωμένες φλέβες που τις χαρακτηρίζει το γεγονός ότι εμποδίζουν το αίμα να επιστρέψει με δύναμη στην καρδιά. Αν και αυτή η πάθηση μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, επηρεάζει κυρίως τις φλέβες των κατώτερων μελών..

Παρουσιάζονται από μια μεταβολή των βαλβίδων των φλεβών, που όταν δεν κλείνουν, όπως πρέπει, προκαλούν τη συσσώρευση του αίματος στις φλέβες, προκαλώντας με τη σειρά τους τη διόγκωση αυτών. Με τον καιρό, αυτό προκαλεί τη στασιμότητα του αίματος που επηρεάζει με ευθύ τρόπο την εμφάνιση των κιρσών στα κατώτερα μέλη μας.

Ένας στους δέκα ανθρώπους – περίπου – υποφέρει από κιρσούς, αν και είναι πιο κοινοί στις γυναίκες, λόγω των βασικών συνεπειών της εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης.

Το φλεβικό μας δίκτυο  (οι επιφανειακές φλέβες των ποδιών )  μπορεί να υποφέρει από κιρσούς. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τα κορυφαία τρία πιο αποτελεσματικά και χρήσιμα ρωσικής μεθόδου και παραδοσιακής ιατρικής συμβολής, για τους κιρσούς.

Το σκόρδο έχει γίνει γνωστό ως ένα πολύ χρήσιμο λαχανικό που έχει ιδιότητες κατά της φλεγμονής όταν πρόκειται για τη θεραπεία των κιρσών. Επίσης, αυτό το λαχανικό μπορεί να διαλύσει βλαβερές ενώσεις στα αιμοφόρα αγγεία και να βελτιώνει την κυκλοφορία μας.

Λάδι με σκόρδο

Για τη θεραπεία των κιρσών, χρησιμοποιείστε το λάδι με σκόρδο και να κάνετε την παρακάτω διαδικασία το βράδυ. Βάλτε μερικές σταγόνες λάδι στα δάχτυλά σας και κάνετε απαλό μασάζ στους κιρσούς που έχουν εμφανιστεί. Μετά από αυτό, καλύψτε την πληγείσα περιοχή βάζοντας μια πλαστική σακούλα ως επικάλυψη. Τυλίξτε την πλαστική σακούλα με κάποιο ζεστό πανί ή έναν επίδεσμο. Πλύνετε τα πόδια σας το επόμενο πρωί και βάλτε καλσόν ή παντελόνι για να κρατήσει τα πόδια σας ζεστά. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε βράδυ μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση σας, η οποία βελτιωθεί σε λίγους μήνες.

Παρασκεύασμα του λαδιού με σκόρδο

Συστατικά που απαιτούνται:

6 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 3 πορτοκάλια Κόβουμε το σκόρδο σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα καθαρό γυάλινο βάζο μαζί με το χυμό των πορτοκαλιών και το ελαιόλαδο.

Αφήστε αυτό το μείγμα να παραμείνει εκεί για 12 ώρες πριν από τη χρήση.

Ανακινήστε το βάζο καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.

Ξύδι Μηλίτη (Μηλόξυδο)

Το μηλόξυδο είναι το τέλειο εργαλείο για τη θεραπεία των κιρσών. Επειδή είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν καθαρισμού. Όταν το εφαρμόσετε, θα βελτιώσει την κυκλοφορία σας και θα μειωθεί το πρήξιμο.

Κόψτε ένα κομμάτι βαμβάκι και ρίξτε πάνω του το ξύδι και εφαρμόστε στην πληγείσα περιοχή τρίβοντας απαλά. Θα πρέπει να κάνετε αυτή τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα, το πρωί και το βράδυ. Θα παρατηρήσετε τα αποτελέσματα μέσα σε ένα μήνα.

Τσάι από Τσουκνίδες

Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα τσουκνίδας σε 200 ml νερού. Μαγειρέψτε το σε χαμηλή φωτιά μέχρι το νερό αρχίζει να βράζει. Μετά αφήστε το τσάι να παγώσει. Πίνετε αυτό το τσάι τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα. Για να μπορέσετε να παρατηρήσετε τις αλλαγές θα πρέπει να καταναλώνετε αυτό το τσάι με αυτόν τον τρόπο για τις τουλάχιστον έξι μήνες.

Related posts

Γρήγορη απώλεια βάρους χωρίς πολύ κόπο: Χάσε 7 κιλά σε έναν μήνα με τη δίαιτα του γιαουρτιού

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο

Λιποδιαλυτικό ρόφημα: Σπιτική συνταγή του λεπτού για αποτοξίνωση και γρήγορη απώλεια βάρους, με φυσικό τρόπο