22:29 Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα νοσοκομεία, κέντρα υγείας, θεραπευτήρια χρονίων

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα νοσοκομεία, κέντρα υγείας, θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων, υπηρεσίες πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας γιατρών.. και εργαζομένων από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι. Το μεσημέρι, οι υγειονομικοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.
Αντίστοιχα αύριο στις 12 το μεσημέρι, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί εκτάκτως, όλους τους φορείς που συγκροτούν το Πανελλαδικό Μέτωπο Υγείας, σε συγκέντρωση στα γραφεία του, όπου θα συμμετέχουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εκπρόσωποι των ιατρικών και φαρμακευτικών συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι των φορέων που καλύπτουν όλους τους χρήστες υγείας μέσω των επαγγελματικών και συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.
Ήδη σήμερα, οι γιατροί πραγματοποίησαν καταλήψεις σε γραφεία διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας.
Το ερχόμενο Σάββατο 6 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 6 μμ, σε συντονισμό με αντίστοιχες κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι Ισπανοί και Πορτογάλοι, με κεντρικό σύνθημα «να κρατήσουμε όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας-Να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία- κανένας μόνος του στην κρίση». Το συλλαλητήριο διοργανώνουν ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΙΣ, Σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
Για την επόμενη βδομάδα η ΟΕΝΓΕ έχει ζητήσει από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να προκηρύξουν γενική απεργία, στήριξη και συμμετοχή στις καταλήψεις που προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι των δήμων στα δημαρχεία
Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου η ΟΕΝΓΕ καλεί τους Έλληνες να τιμήσουν την επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τους ναζί, με συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις στις κεντρικές πλατείες της χώρας για την ανατροπή κυβέρνησης και τρόικας.

Related posts

Δικό μου το σπίτι, δικοί μου κι οι κανόνες και τα παιδιά σας θα πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτούς όταν μας επισκέπτονται

Αυτός 78 ετών, εκείνη 72: Ηλικιωμένοι κλέφτηκαν στην Κρήτη και άφησαν γράμμα που εξηγούν τον ανεκπλήρωτο έρωτά τους

Είναι επίσημο: Ιδού η καλύτερη πόλη σε ποιότητα ζωής στην Ελλάδα, θα άφηνες την Αθήνα για να μείνεις εκεί;