21:45 ΔΙΑΒΑΣΤΕ την απάντηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών σε δηλώσεις του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ την απάντηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών σε δηλώσεις του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά όπως εστάλει στο e-Mail του e-Volos.gr                                   Απάντηση:

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσφορία και απογοήτευση που μας προκάλεσαν οι δημόσιες δηλώσεις στην τηλεόραση της ΝΕΤ, του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά την Κυριακή 30/9/2012, και αφορούν τον κλάδο των Φυσικοθεραπευτών. Δυσφορία και απογοήτευση για την αδυναμία του να αντιληφθεί τα τραγικά αδιέξοδα της πολιτικής που ακολουθεί, σε σχέση με τον ΕΟΠΥΥ και  για την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Επιδόθηκε σε ανακρίβειες περιφρονώντας επιδεικτικά ΟΛΟΥΣ όσους παρέχουν υπηρεσίες υγείας, χωρίς ούτε στιγμή να αξιολογήσει τις συνέπειες όσων είπε για τους Έλληνες ασφαλισμένους. Παρουσίασε το μαύρο ως άσπρο και επιχείρησε μία άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον όλων των Παρόχων Υγείας.
Ενδεικτικά, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
  1. Επιχειρεί σημαντικό «κούρεμα»  στις παροχές Φυσικοθεραπείας, με άμεσο αποτέλεσμα το κλείσιμο Εργαστηρίων και τη μείωση της πρόσβασης των ασφαλισμένων σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.
  2. Χωρίς επαφή με τα πραγματικά δεδομένα λέει ανακρίβειες όταν υποστηρίζει ότι έχουμε πληρωθεί μέχρι και τον Απρίλιο καθώς συνεχίζει να οφείλει το 10% από τον Ιανουάριο. Ξαναθυμίζουμε ότι στα χρέη του ΕΟΠΥΥ εκκρεμούν και οι δαπάνες του διαστήματος 11ος – 12ος 2011 σε ότι αφορά τον ΟΠΑΔ. Τα δε χρέη του ΟΠΑΔ για το Νομό Μαγνησίας είναι από τον Ιούλιο του 2010!!!!
  3. Η συνολική δαπάνη Φυσικοθεραπείας αντιστοιχεί στο μόλις 1% του συνολικού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ ή αλλιώς στο 50% της ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ.
  4. Οι 2040 συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ Φυσικοθεραπευτές, λαμβάνουν 6 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως (ΜΙΚΤΑ), δηλαδή αντιστοιχούν περίπου 3.000 ευρώ μικτά, κατά μέσο όρο σε κάθε Φυσικοθεραπευτή που διατηρεί επαγγελματικό χώρο, εξοπλίζοντας τον υποχρεωτικά σύμφωνα με το Π.Δ. 29/1987 ΜΕ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΩΝ. Τα Φυσικοθεραπευτήρια δεν είναι Ιατρεία, ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ (ΣΑΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ  με μεγάλα λειτουργικά έξοδα) και η απόφαση για οριζόντιες περικοπές (εύκολη λύση), θα σημάνει το κλείσιμο των περισσοτέρων Εργαστηρίων Φυσικοθεραπείας. Εμείς είμαστε το πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ;
  5. Ξέχασε να αναφέρει ότι στον ίδιο κωδικό πληρωμής υπάρχουν 33 Φυσίατροι με σύνολο δαπάνης  τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ευρώ τον μήνα. Όπως και τα μεγάλα επιχειρηματικά κέντρα που δημιουργήθηκαν με την απελευθέρωση (Νόμος 3919/2011) και δεν τα ακυρώσατε όπως είχατε δεσμευτεί σαν Ν.Δ. προεκλογικά!!
  6. Φέροντας σαν παράδειγμα κάποιους Φυσικοθεραπευτές που λαμβάνουν από τον ΕΟΠΥΥ πάνω από 15.000 ευρώ μηνιαίως, δηλώνοντας μάλιστα ότι αυτοί είναι εκατοντάδες, οι οποίοι βέβαια εάν ήταν εκατοντάδες θα ελάμβαναν μόνοι τους ολόκληρη τη μηνιαία δαπάνη Φυσικοθεραπείας, δημιουργεί εντυπώσεις στους τηλεθεατές. Ο έλεγχος της νομιμότητας αυτών που δηλώνουν τεράστια ποσά των 15, 20 & 30 χιλιάδων ευρώ, είναι ευθύνη του ΕΟΠΥΥ. ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.
  7. Η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ πράγματι είναι 2 δις, με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης και όχι των παρόχων, καθώς αυτή απέτυχε στην εφαρμογή και την παρακολούθηση εκτέλεσης του προϋπολογισμού.
  8. Ο κ. Μ. Σαλμάς θεωρεί τη στάση πληρωμών 4 μηνών μη σημαντική. Πρέπει να απαντήσουμε ότι η συνολική στάση πληρωμών ξεπερνά τα 2 έτη και ότι τα Φυσικοθεραπευτήρια μας είναι σε κατάσταση χρεοκοπίας. Οι υπέρογκες δαπάνες υγείας στην Ελλάδα δεν οφείλονται στους Φυσικοθεραπευτές, αλλά στις πολυετείς λανθασμένες πολιτικές του πολυσπάταλου κομματικοποιημένου κράτους που δημιούργησε, τροφοδότησε και συντήρησε τις πελατειακές σχέσεις.
  9. Την προηγούμενη Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, σε συνάντηση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου  του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών με τον Υπουργό Υγείας κ. Αλέξανδρο Λυκουρέντζο προτάθηκε από τον κ. Υπουργό και έγινε αποδεκτή από τον κλάδο, η σύσταση κοινής επιτροπής του Π.Σ.Φ. με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, για τον εξορθολογισμό της Φυσιοθεραπευτικής δαπάνης. Πριν συνεδριάσει αυτή η επιτροπή και καταλήξει σε μέτρα εξορθολογισμού και αντί να ελέγξετε δια  των υπηρεσιών σας, την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, αρκεστήκατε στην εύκολη λύση, στην απαξίωση ενός κλάδου.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζο και το σύνολο του πολιτικού κόσμου να παρέμβουν άμεσα, να αποκαταστήσουν τον δημοκρατικό διάλογο και να δώσουν λύσεις κοινά αποδεκτές, προς όφελος των ασφαλισμένων. Καλούμε τέλος την Ελληνική Κοινωνία να καταδικάσει την παραπληροφόρηση και την απαξίωση του ΕΟΠΥΥ.

Related posts

Κρίση πανικού ή κρίση άγχους; Μάθε πως να τα ξεχωρίζεις και τις θεραπείες τους

Η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου διεγνώστη με καρκίνο του μαστού – Η ανάρτησή της – Οι 5 πιο συχνές παρανοήσεις

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ