Έρευνα τεκμηριώνει τη σχέση πρόωρης τριχόπτωσης με τον καρκίνο του προστάτη

Τη σχέση της πρόωρης τριχόπτωσης με τον καρκίνο του προστάτη έρχεται να συνδέσει και νέα έρευνα, η οποία εστιάζεται σε Αφρο-Αμερικανούς, οι οποίοι αποτελούν υψηλή ομάδα κινδύνου .Όπως αναφέρει η Charnita Zeigler-Johnson ερευνήτρια από το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania ο καρκίνος του προστάτη όσο και η απώλεια των μαλλιών αποτελούν καταστάσεις που σχετίζονται με την ηλικία και θεωρείται ότι είναι καταστάσεις εξαρτώμενες από τα ανδρογόνα, και συγκεκριμένα από το ορμονικό στοιχείο D-H-T .Τα αποτελέσματα αυτά ενισχύουν άλλα παρόμοια επιστημονικά ευρήματα. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη μελέτη που εστιάζει σε Αφρο-Αμερικανούς, οι οποίοι έχουν 2,5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσουν καρκίνο του προστάτη, απ’ ότι έχουν οι Αμερικανοί, Ευρωπαϊκής καταγωγής.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες που χάνουν τα μαλλιά τους πριν από την ηλικία των 30 ετών, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να διαγνωστούν με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη, προτού συμπληρώσουν τα εξήντα τους. Εκείνων μάλιστα που αραιώνουν τα μαλλιά κοντά το μέτωπο διατρέχουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη.

Η έρευνα της Charnita Zeigler-Johnson δημοσιεύτηκε στον επιστημονικό περιοδικό Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.

 

voanews.com

Related posts

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο

Παρβοϊός: Πώς ένα υγιές παιδί μπορεί να καταλήξει σε θάνατο από έναν κοινό ιό – Τι λένε οι παιδίατροι

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ