18:30 Παρόντες στο Παναπηρικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης τα μέλη της ΠΟΜΑμεΑ Δυτικης Ελλαδας

Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν ειδικά την τελευταία διετία την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας παράλληλα με τις μειώσεις των εισοδημάτων τους.
Οι τελευταίες συζητήσεις γύρω από τη λήψη νέων επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων αφορά όλους τους τομείς της ζωής μας.
Τα σενάρια των  περικοπών που αφορούν στα κονδύλια σχετικά με τον  τομέα της υγείας και της πρόνοιας…..

σε συνδυασμό με το οποιοδήποτε σενάριο περικοπής προνοιακών επιδομάτων, συντάξεων αναπηρίας, κοινωνικών φοροαπαλλαγών δημιουργούν  ένα νέο φαινόμενο της κοινωνικής ευθανασίας των ατόμων με αναπηρία

Απέναντι σε αυτά τα σενάρια, εμείς τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας δηλώνουμε ότι δεν προσφερόμαστε για κοινωνική ευθανασία.
Το αναπηρικό κίνημα πάντοτε διεκδικούσε με σθένος τα αναφαίρετα δικαιώματά του για να ενταχθεί ισότιμα σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.
Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε το αυτονόητο. Διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής. Διεκδικούμε μέτρα προστασίας από τη φτώχεια την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Τη φτώχεια την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώναμε ακόμα και σε εποχές ευημερίας.
Είναι ευθύνη όλων μας και καθενός ξεχωριστά να υπάρξει μαζική  αντίδραση στο φαινόμενο της κοινωνικής ευθανασίας των ατόμων με αναπηρία.
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων καλεί όλα τα άτομα με αναπηρία σε ΜΑΖΙΚΗ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ  παρουσία στο   Πανελλαδικό Παναναπηρικό Συλλαλητήριο Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012  και ώρα 10:00 στην Πλατεία Ομονοίας

Related posts

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ