12η Οκτωβρίου 2014: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας

12η Οκτωβρίου 2014: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας 

Ενημερωτική εκστρατεία από το Σύλλογο Ρευματοπαθών Κρήτης.

Με αφορμή την ημέρα, οργανώνουμε μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης σε όλους τους Νομούς της Κρήτης με κύριο στόχο την ενημέρωση γύρω από τα ρευματικά νοσήματα αλλά και την πρόληψη που έγκειται κυρίως στην έγκαιρη ασφαλή διάγνωση. Η εκστρατεία αυτή στις ημέρες μας έχει ιδιαίτερη αξία αφού εξ αιτίας των προβλημάτων στον χώρο της υγείας, του μεγάλου αριθμού ανασφάλιστων πολιτών και επομένως της δυσκολίας πρόσβασης σε ειδικευμένους γιατρούς, η έγκαιρη διάγνωση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Η εκστρατεία μας διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας.

Σε όλες τις μεγάλες πόλεις των Νομών θα στηθεί περίπτερο όπου θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό, θα γίνεται ενημέρωση από τους ρευματολόγους μας και θα υπάρχει δυνατότητα εξέτασης ανθρώπων που βιώνουν συμπτώματα και δεν έχουν επισκεφθεί ρευματολόγο έως τώρα. Η παρουσία αλλά και η βοήθεια όλων μας στην προσπάθεια αυτή είναι απαραίτητη.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες σε κάθε πόλη:

την Δευτέρα 6/10 και ώρα από 10.00- 15.00 στον Άγιο Νικόλαο στο παρκινγκ της Μαρίνας,

την Τετάρτη 8/10  και ώρα 10.00-15.00 στο Ρέθυμνο στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη,

την Πέμπτη  9/10  και ώρα 10.00-15.00 στα Χανιά στην Πλατεία της Αγοράς και

το Σάββατο 11/10 και ώρα 10.00-15.00 στο Ηράκλειο στην Πλατεία Ελευθερίας.

Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι συνεχίζεται το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης κι Αυτοδιαχείρισης στα γραφεία του Συλλόγου μας, το μήνα Οκτώβριο για την Ινομυαλγία και το μήνα Νοέμβριο για τη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα και το Σύνδρομο Sjogren. Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν  να επικοινωνήσουν το συντομότερο με την Γραμματεία μας.

Τα σεμινάρια χειροτεχνίας που διοργανώνονται στο Σύλλογο μας (decoupage, πλέξιμο, κόσμημα),  θα ξεκινήσουν από το νέο έτος, οπότε και θα μπορέσετε να δηλώσετε συμμετοχή, όσοι και όσες ενδιαφέρεστε. Το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων θα σταλεί σε επόμενη ανακοίνωση.

Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης

Related posts

Ημερίδα «Γυναίκα-Μητέρα, Αναπηρία & Αθλητισμός»

Με επιτυχία το Αποκριάτικο Γλέντι της ΕΕΑΣΚΠ 2020

Το ΔΥΟ Forum έρχεται στο Ζάππειο γεμάτο καινοτομίες