10 τροφές που πρέπει να σταματήσεις να τρως αν Θες επίπεδη κοιλιά

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε εμμονή με την κοιλιά. Και συγκεκριμένα με την επίπεδη και γραμμωμένη κοιλιά. Τον χειμώνα μπορεί να μην μας ενδιαφέρει και τόσο πολύ, καθώς μπορούμε εύκολα να την κρύψουμε κάτω από το φαρδύ μας πουλόβερ, αλλά από εδώ και πέρα τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει έχει γίνει το hot θέμα στις συζητήσεις μας. Πως θα απαλλαχτούμε από το λίπος στην κοιλιά και πως θα αποκτήσουμε γραμμωμένους κοιλιακούς ;

Το καλοκαίρι πλησιάζει κι αν θες αθάνατο κορμί και κοιλιά πλάκα θα πρέπει να κάνεις μερικές αλλαγές στη διατροφή σου.

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι σύμμαχος για απώλεια λίπους στην κοιλιά, αλλά υπάρχουν κάποιες τροφές που παρά τη θρεπτική τους αξία προκαλούν πρήξιμο.

Αν θες λοιπόν να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά, αυτές είναι 10 τροφές που πρέπει να σταματήσεις να τρως:

Μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο
Τα εν λόγω λαχανικά ορισμένοι οργανισμοί δεν μπορούν να τα χωνέψουν εντελώς λόγω κάποιας έλλειψης ενζύμων.

Οσπρια και ρίζες
Αν και είναι άκρως υγιεινές τροφές, με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, προκαλούν πρήξιμο. Αντ’ αυτού προτιμήστε φυλλώδη λαχανικά και ντομάτες.

Δαμάσκηνα και αποξηραμένα φρούτα
Τα φρούτα με πυρήνα, όπως τα δαμάσκηνα αν και είναι επωφελή για την πέψη, προκαλούν φούσκωμα.

Μπαχαρικά
Εχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες, επιταχύνουν το μεταβολισμό, αλλά… πρήζουν την κοιλιά.

Τσίχλα
Καθώς μασάτε «τρώτε» και μπόλικο αέρα. Επίσης, μια τσίχλα μπορεί να διεγείρει τα ένζυμα της πέψης και αντί να σας καταστείλει την πείνα να σας τη… φουντώσει.

Γαλακτοκομικά
Μερικοί άνθρωποι δεν παράγουν το ένζυμο λακτάση, το οποίο βοηθά στη διάσπαση της λακτόζης, η οποία περιέχεται στο γάλα.

Αλάτι
Το αλάτι δεν κάνει κακό μόνο στην καρδιά και στην αρτηριακή πίεση. Κάνει και σε όσους κάνουν δίαιτα, καθώς αυξάνει την κατακράτηση υγρών και το πρήξιμο.

Αναψυκτικά
Προκαλούν πρήξιμο στην κοιλιά, είναι γνωστό. Αντ’ αυτού προτιμήστε νερό με λεμόνι, τσάι μέντας ή κάτι ανάλογο…

Αποφύγετε τις γλυκαντικές ουσίες
Όπως η ζάχαρη έτσι και οι γλυκαντικές ουσίες πρέπει να αποφεύγονται. Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγουμε οτιδήποτε τα περιέχει, όχι μόνο τα προφανή.

Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες
Τρόφιμα που περιέχουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως τα μπισκότα και τα ζυμαρικά έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι διασπώνται σε γλυκόζη ακόμη πιο γρήγορα κάτι το οποίο προκαλεί φούσκωμα.

.

Related posts

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή