10 Σημάδια Ότι Ο Πόνος Στο Στομάχι Σας Θα Μπορούσε Να Είναι Κάτι Σοβαρό

10 Σημάδια Ότι Ο Πόνος Στο Στομάχι Σας Θα Μπορούσε Να Είναι Κάτι Σοβαρό

Οι πόνοι στο στομάχι είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο.

Τα πάντα, από ακατάλληλα μαγειρεμένα τρόφιμα μέχρι η γρίπη μπορεί να προκαλέσουν εντερική ενόχληση, οπότε πώς μπορείτε να ξέρετε πότε πρέπει να σας δει ένας γιατρός;

Το αναστατωμένο στομάχι που προκαλείται από το φαγητό δεν θα διαρκέσει για πολύ. Εάν έχετε ένα από τα 10 συμπτώματα που ακολουθούν, ωστόσο, ίσως θελήσετε να ζητήσετε ιατρική βοήθεια για να επιβεβαιώσετε ότι δεν συμβαίνει τίποτα περισσότερο από έναν απλό στομαχόπονο.

1. Κράμπες. Οι κράμπες που ξεκινούν ως ήπιες ενοχλήσεις και μεγαλώνουν σε ένταση, μπορεί να είναι ένδειξη εντερικής απόφραξης. Εάν υποφέρετε από έντονες εντερικές κράμπες για αρκετές ώρες, ζητήστε ιατρική βοήθεια.

2. Ξαφνικός, Οξύς Πόνος. Θα πρέπει να ανησυχείτε και να αναζητήσετε ιατρική φροντίδα αν αρχίσετε να αντιμετωπίζετε «πολύ οξύ, σοβαρό και ξαφνικό» κοιλιακό άλγος.

3. Πρόσθετος Πόνος. Εάν αισθανθείτε πόνο στο στομάχι μαζί με πόνο στο στήθος, πόνο στον ώμο ή πόνο στον αυχένα, αναζητήστε άμεσα ιατρική φροντίδα. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι για κάτι σοβαρό.

4. Πόνος Στο Άνω Μέρος Της Κοιλιάς. Ο συνεχής πόνος στην άνω κοιλιακή περιοχή που διαρκεί περισσότερο από 30 λεπτά, μπορεί να αποτελεί ένδειξη χολόλιθων, σύμφωνα με το Medicinenet. Θα πρέπει να δείτε έναν γιατρό για να διαγνωστεί αυτό σωστά.

5. Σοβαρός Πόνος Στην Άνω Κοιλιακή Χώρα & Την Πλάτη. Το Medicinenet αναφέρει επίσης ότι ο έντονος πόνος στην άνω κοιλιακή περιοχή και στο άνω μέρος της πλάτης μπορεί να είναι σημάδι παγκρεατίτιδας και θα πρέπει να ελεγχθεί από γιατρό.

6. Πόνος Στον Αφαλό & Προς Τα Κάτω Δεξιά. Η σκωληκοειδίτιδα προκαλείται από μια λοίμωξη στην απόφυση που προκαλεί φλεγμονή. Η σκωληκοειδίτιδα μπορεί γενικά να αναγνωριστεί από έναν πόνο που ξεκινά στην περιοχή του αφαλού και επεκτείνεται στο κάτω δεξί μέρος της κοιλιάς. Η επίσκεψη στο νοσοκομείο είναι επιβεβλημένη στην περίπτωση υποψίας για σκωληκοειδίτιδα.

7. Κοιλιά Άκαμπτη, Σκληρή & Ευαίσθητη Στην Αφή. Εάν η κοιλιακή σας περιοχή είναι “σκληρή, άκαμπτη και ευαίσθητη στην αφή”, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική φροντίδα, καθώς θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι για κάτι σοβαρό.

8. Επιδείνωση Του Πόνου Σε Μια Περιοχή. Αν έχετε πόνο στο στομάχι που χειροτερεύει ξαφνικά, αναζητήστε ιατρική φροντίδα, καθώς μπορεί να είναι σημάδι σκωληκοειδίτιδας, χολόλιθου ή έλκους.

9. Αίμα Στα Κόπρανα ή Έμετος. Κάθε φορά που βλέπετε αίμα στα κόπρανα ή κάνετε εμετό, η επίσκεψη σε έναν γιατρό είναι επιβεβλημένη, καθώς μπορεί να είναι σημάδι για κάτι σοβαρό.

10. Έμετος Χωρίς Κίνηση Του Εντέρου. Οι κοιλιακοί πόνοι που συνοδεύονται από έλλειψη κίνησης του εντέρου και ο έμετος απαιτούν επίσκεψη στον γιατρό.

Αν και ο πόνος στο στομάχι είναι συνηθισμένος και τις περισσότερες φορές δεν σημαίνει τίποτα, όταν ασχολείστε με την υγεία σας, δεν πρέπει να είστε αμελείς. Εάν πάσχετε από ένα από τα παραπάνω συμπτώματα, αναζητήστε μια σωστή διάγνωση από τον γιατρό σας.

truelife.gr

Related posts

Αντόν Τσέχωφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι ξέρουν να σέβονται…

Θρήvoς στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε παιδί 3,5 ετών από παρβοϊό – Συναγερμός σε παιδικό σταθμό με 11 κρούσματα

Αρθρίτιδα στα γόνατα: Πώς επηρεάζει τον κίνδυνο το ποδήλατο