08:49 Ξεκίνησε η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Βύρωνα.

 Ξεκίνησε  η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Βύρωνα.
ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ

Συνεργαζόμαστε με Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, Κέντρο Υγείας Βύρωνα, Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα-Καισαριανής και άλλα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία της Αττικής.

Ημέρες και ώρες Λειτουργίας

Πρωί καθημερινές από 10.30  π.μ-12.30 μ.μ

Απόγευμα:  Πέμπτη 4 μ.μ-5.30 μ.μ

 Οι άνεργοι ανασφάλιστοι θα έχουν μαζί τους  βιβλιάριο υγείας, οι άποροι ανασφάλιστοι εκκαθαριστικό εφορίας και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

 Τα φάρμακα δίνονται μόνο με ιατρική συνταγή.

Η έδρα του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι Ελλησπόντου 12 στον Βύρωνα ( απέναντι από το υποθηκοφυλάκιο )και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 210- 7628209 και 6977 – 747431.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο δεν αφορά μόνο τον δήμο Βύρωνα, αλλά καλύπτει τις ανάγκες των ανασφάλιστων πολιτών σε όμορους δήμους όπως στο Παγκράτι, στον Υμηττό, στη Δάφνη, στη Νέα Σμύρνη, στην Καισαριανή, στου Ζωγράφου, και στον Χολαργό ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους.

Οι ασθενείς θα μπορούν να επισκέπτονται τους γιατρούς εφόσον  θα έχουν εφοδιαστεί με την σχετική κάρτα, την οποία θα τους χορηγεί η Γραμματεία της Πρωτοβουλίας.


ΤΟ  Κοινωνικό Φαρμακείο (Κ.Φ) ΆΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ  στις 30 Οκτώβρη. Με την βοήθεια πολλών φαρμακοποιών και απλών πολιτών το Κοινωνικό Φαρμακείο μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα απόκτησε σχετική επάρκεια φαρμάκων ενώ η πολύτιμη συνεργασία μας με το Ελληνικό και άλλα κοινωνικά φαρμακεία μπορεί να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των αναγκών μας σε αμοιβαία βάση.

Μια οικογένεια μας παραχώρησε το χώρο που στεγάζεται το Φαρμακείο και θέλουμε να την ευχαριστήσουμε δημόσια γι αυτό. Εθελοντές  έβαψαν το χώρο άλλοι μας χάρισαν τα έπιπλα τοποθέτησης των φαρμάκων άλλοι μας έφεραν λουλούδια για να στολίσουμε την αυλή του. Εθελοντές κάνουν την διαλογή και την τοποθέτηση φαρμάκων, και εκτελούν τις βάρδιες, τις καθημερινές κάθε πρωί από 10.30 έως 12.30 και τη Πέμπτη το απόγευμα από 4-5.30 μ.μ

Τώρα είμαστε στη φάση της δημιουργίας του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ.

Με τις νέες δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια τη χώρα και το λαό απειλούν μεγάλοι κίνδυνοι. Αν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και αν δεν δυναμώσουμε τις αντιστάσεις μας ακόμα και αυτά τα στοιχειώδη δικαιώματα στο τομέα της υγείας θα σαρωθούν.

Χρειάζεται να ενώσουμε την φωνή μας με την δημοκρατική φωνή της υγειονομικής κοινότητας, για να αποτρέψουμε την κατάρρευση του ΕΣΥ και των ασφαλιστικών οργανισμών που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο από τις δανειακές συμβάσεις των τοκογλύφων .

Ζητάμε να νομοθετηθεί άμεση η παροχή, νοσοκομειακής, ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανέργους και τους άπορους που δεν έχουν ασφάλιση και υποστηρίζουμε το αίτημα ότι όλοι οι άνεργοι που η οικογενειακή τους οικονομική κατάσταση δεν εξασφαλίζει την αξιοπρεπή επιβίωσή τους πρέπει να επιδοτούνται.

Είναι ανάγκη να διευκρινίσουμε ότι στο Βύρωνα βρίσκεται απλώς η έδρα αλλά αποστολή του Κ.Ι+Φ Βύρωνα είναι να καλύψει μια ευρύτερη περιοχή από την Αγ. Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργού, Παγκράτι Καισαριανή μέχρι τον Υμηττό, Δάφνη, Ν. Σμύρνη κλπ ,   

Δεν είμαστε ΜΚΟ δεν έχουμε ευρωπαϊκά προγράμματα, δεν έχουμε συγκροτηθεί με απόφαση κάποιας πολιτικής παράταξης ή ομάδας. Η πρωτοβουλία ξεπήδησε αυθόρμητα από την λαϊκή ευαισθησία και την θέληση και αγκαλιάζει κάθε πολίτη που στρατεύεται στον αγώνα να εξασφαλισθεί σε όλους τους ανασφάλιστους ανέργους δωρεάν ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.  

Οι ακούραστοι πολίτες εθελοντές ( γυναίκες και άνδρες), οι γιατροί εθελοντές και οι φαρμακοποιοί, που στρατεύονται στην υπόθεση των ανασφάλιστων ανέργων και των άπορων, που δεν έχουν καμιά ιατρική και φαρμακευτική  περίθαλψη, γενικά  όλοι όσοι είμαστε σήμερα εδώ, στέλνουμε  ένα μήνυμα, λέμε δυνατά κάτι. 

Λέμε ότι η Κοινωνική Αλληλεγγύη δεν είναι μια ξύλινη ιαχή.  Ότι είναι μια φωτιά, που σαν την φλεγόμενη βάτο καίει στην λαϊκή ψυχή, ότι το Κ.Ι+Φ δεν είναι φιλανθρωπία και δεν κάνουμε το έργο αυτό για να πάμε στο παράδεισο, ούτε για να λέμε ότι κάναμε το καθήκον μας και να σφουγγίζουμε απλώς κάποιο δάκρυ από την δυστυχία που βλέπουμε, αλλά γιατί θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, να μετριάσουμε, να εξαλείψουμε αυτή την δυστυχία, το κάνουμε γιατί καταλαβαίνουμε ότι είμαστε μέλη μιας γενικότερης δημοκρατικής ανάτασης που λέει ΟΧΙ στην καταστροφή της χώρας και του εργαζόμενου λαού, ότι το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο είναι στοιχείο ενός συνολικότερου αγώνα για δημοκρατία,  ελευθερία, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια.

Related posts

Σίγουρα δεν το ξέρει ούτε… ο λογιστής σου: Το άγνωστο επίδομα των 600 ευρώ που το παίρνεις μόνο με 1 προϋπόθεση

Νιώθω σαν να είμαστε συγκάτοικοι – Ο σύζυγός της έχασε τη δουλειά του και τον πατέρα του και ο γάμος τους διαλύεται

8 συνήθειες που καλό είναι να σταματήσεις μετά τα 50