00:56 Πάτρα – Αποκάλυψη σοκ! Οι γιατροί που ενεπλάκησαν στο "πάρτι" με τα ορθοπεδικά δεν τιμωρήθηκαν ποτέ από τον Ιατρικό Σύλλογο

Την αποκάλυψη ότι η υπόθεση των γιατρών που καταδικάστηκαν για το μεγάλο σκάνδαλο των ορθοπεδικών υλικών στην Πάτρα – από το οποίο ζημιώθηκε το ΙΚΑ και το ελληνικό δημόσιο με…..

4 εκατομμύρια ευρώ- έφτασε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας πριν από… 20 μέρες έκανε απόψε στην «Τηλεόραση του Αχαΐα» ο δημοσιογράφος Νίκος Σύφαντος.

Η υπόθεση που είχε τότε (προ επταετίας) συνταράξει το πανελλήνιο και ήδη έχουν εκδοθεί εφετειακές (τελεσίδικες) αποφάσεις για τρείς από τους υπαίτιους γιατρούς δεν είχε… απασχολήσει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012 το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου με αποτέλεσμα, με βάση την κείμενη νομοθεσία, όπως διορθώνει το thebest.gr ο κ. Γιαννάκενας, τα όποια αδικήματα να έχουν πια παραγραφεί! Δηλαδή, παρά τις εφετειακές αποφάσεις είναι αδύνατο, πλέον, να αφαιρεθεί η άδεια των υπαίτιων γιατρών που έχουν τελεσίδικα καταδικαστεί από τα δικαστήρια!
Τη αποκάλυψη επιβεβαίωσε ο γιατρός χειρούργος, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, Φώτης Καρβελάς.
Σε παρέμβαση του σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού ο Πρόεδρος της ΕΙΝΑ και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Κώστας Γιαννάκενας είπε ότι για την υπόθεση των ορθοπεδικών η παραγραφή συνέβη όχι με υπαιτιότητα του Ιατρικού Συλλόγου καθώς δεν είχε σταλεί έγκαιρα η εισαγγελική παραγγελία για την πειθαρχική δίωξη των γιατρών. «Αυτό ας το ερευνήσει η Εισαγγελία με τους μηχανισμούς της», είπε ο κ. Γιαννάκενας.
Ο κ. Καρβελάς ανέφερε ότι ευθέως διαφώνησε με την «σπουδή», όπως είπε, του Πειθαρχικού Συμβουλίου να εξετάσει την υπόθεση του γνωστού καρδιολόγου του «409» που συνελήφθη για χρηματισμό. «Δεν έχω φιλικές σχέσεις μαζί του και μάλιστα σε άλλη περίπτωση, στην υπόθεση των βηματοδοτών, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας τότε, είχα ασχοληθεί με την διερεύνηση της υπόθεσης», είπε ο κ. Καρβελάς, προσθέτοντας ότι το Πειθαρχικό θα πρέπει να ασχοληθεί με τον χρηματισμό του καρδιολόγου έχοντας στα χέρια του τα πλήρη στοιχεία και τα πορίσματα των ερευνών και όχι βιαστικά. Πρόσθεσε ότι παραμένει μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου καθώς ουδέποτε υπέβαλε γραπτώς παραίτηση.
Στη συζήτηση παρενέβη και η Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαριάννα Σταματιάδου μιλώντας για λάθος πρακτικές που συνέβαιναν κατά το παρελθόν στον Ιατρικό Σύλλογο.

Related posts

8 βασικά συστατικά που θα κάνουν τη σχέση σας να κρατήσει για πάντα

Δικό μου το σπίτι, δικοί μου κι οι κανόνες και τα παιδιά σας θα πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτούς όταν μας επισκέπτονται

Αυτός 78 ετών, εκείνη 72: Ηλικιωμένοι κλέφτηκαν στην Κρήτη και άφησαν γράμμα που εξηγούν τον ανεκπλήρωτο έρωτά τους