00:37 Η δυνατότητα ψυχοθεραπείας εν καιρώ κρίσης

Κανείς δεν τονίζει πως για να κάνεις ψυχοθεραπεία χρειάζεσαι μια μικρή περιουσία. Και όλο αυτό εν μέσω οικονομικής κρίσης ενισχύει τα…..

συμπτώματα άγχους.

Δυστυχώς η ψυχοθεραπεία είναι συχνά σχεδόν τελευταία στην «λίστα» σε ανθρώπους που την έχουν κατά τα άλλα ανάγκη αλλά αρνούνται να κάνουν τις ανάλογες θυσίες. Φοιτητές και χαμηλόμισθοι υπάλληλοι π.χ. δίνουν μέρος των χρημάτων τους στην ψυχοθεραπεία επιλέγοντας συνειδητά να στερηθούν τις όποιες εξόδους ήμικρές καθημερινές χαρές για να παλέψουν με το ψυχολογικό τους πρόβλημά.

Ιδιωτεύουν και ψυχολόγοι νεότερης ηλικίας αλλά με πολλή διάθεση για δουλειά, οι οποίοι αμείβονται με λιγότερα χρήματα στις ατομικές συνεδρίες.

Φυσικά θέλει πολλή προσοχή που απευθύνεται ένας θεραπευόμενος και πόσο είναι σίγουρος ότι ο ψυχοθεραπευτής που επιλέγει είναι επιστημονικά και κλινικά τεκμηριωμένος.

Λειτουργούν επίσης και δημόσια κέντρα ψυχικής υγείας τα οποία προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες ψυχοθεραπείας ή με πολλή χαμηλή συμμετοχή.

Βέβαια οι εγγενείς δυσκολίες αναπόφευκτα υπάρχουν στις διαδικασίες στενής επιλογής ασθενών, στον μειωμένο χρόνο διάρκειας της θεραπείας κλπ. Αλλά λειτουργούν και πολλές από αυτές με πάρα πολύ αποτελεσματικό και ικανοποιητικό τρόπο.

Θα έλεγα λοιπόν ότι το τοπίο της ψυχοθεραπείας δεν είναι παραπάνω ομιχλώδες ή απαισιόδοξο απ΄ ότι η υπόλοιπη ζωή μας σήμερα.

Related posts

Εγκεφαλικό: Ποιοι παράγοντες κινδύνου προλαμβάνονται και ποιοι όχι

Εάν το κάνεις αυτό ενώ οδηγείς, μπορεί να είσαι ψυχοπαθής, λένε οι επιστήμονες

Ποιοι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο καταγμάτων στο ισχίο