Συγκεκριμένα βακτήρια ευθύνονται για τον πρόωρο τοκετό!

Η έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε έλεγχο και πιθανή θεραπεία για τις γυναίκες που διατρέχουν κίνδυνο πρόωρου τοκετού, καθώς τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο περιοδικό PLoS ONE, αναφέρουν ότι ορισμένα βακτήρια μπορεί να οδηγήσουν σε λέπτυνση των μεμβρανών γύρω από το μωρό, προκαλώντας τη ρήξη τους.

Η πρώιμη αυτή ρήξη των μεμβρανών προκαλεί σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου των πρόωρων γεννήσεων, σύμφωνα με την έρευνα. Οι μεμβράνες που συνθέτουν το σάκο που κρατά το μωρό συνήθως σπάζουν κατά την έναρξη του τοκετού, αλλά όπως αναφέρει στο BCC, η Amy Murtha, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Duke, «αν σκεφτούμε ότι ορισμένα βακτήρια συνδέονται με πρόωρη ρήξη των μεμβρανών, τότε μπορούμε να κάνουμε εργαστηριακούς ελέγχους για να τα εντοπίσουμε από νωρίς στην εγκυμονούσα».

Συγκεκριμένα βακτήρια ευθύνονται για τον πρόωρο τοκετό!

 

Εάν τα νερά μιας μητέρας σπάσουν πριν το μωρό να έχει «ωριμάσει», πριν από την έναρξη των συσπάσεων, ενδεχομένως, αλλά όχι πάντα, αυτό να σημάνει την αρχή του πρόωρου τοκετού.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Duke, έχουν βρει μεγάλο αριθμό βακτηρίων στην περιοχή της ρήξης των μεμβρανών, που συνδέονται με την αραίωσή τους. Αν τα βακτήρια αυτά είναι η αιτία παρά η συνέπεια της πρόωρης ρήξης της μεμβράνης, τότε μπορεί να είναι δυνατή η ανάπτυξη νέων θεραπειών ή ακόμα και του εντοπισμού του κινδύνου για ορισμένες γυναίκες.

Η συγγραφέας της μελέτης και αναπληρώτρια καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Duke, Amy Murtha, επεσήμανε πάντως ότι μπορεί η έρευνα της ομάδας της να απέχει από την πρόληψη του πρόωρου τοκετού στην πράξη, αλλά δίνει ευκαιρίες για να διερευνηθούν οι δυνατότητες για στοχευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, που λείπουν από τη μαιευτική.

 

Related posts

Γιατί τα κοpίτσια στις μέρες μας είναι τόσο επιθετικά

Μπαμπάς κοιμίζει το μωράκι του πάνω στην κιθάρα του ενώ του τραγουδά – ΒΙΝΤΕΟ

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια – Το πρόγραμμα και οι θέσεις ανά σχολή