Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι Η.Π.Α. για τη νέα μορφή της γρίπης των πτηνών-ΥΓΕΙΑ

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι Υπηρεσίες του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) για τις εξελίξεις στην Ασία με τη νέα μορφή της γρίπης των πτηνών, την ίδια στιγμή που έχουν ξεκινήσει οι πρώτες διεργασίες για τη δημιουργία εμβολίου.

«Η Υπηρεσία παρακολουθεί στενά την κατάσταση σε συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους. Έχει αρχίσει να εξετάζει τις πληροφορίες της γενετικής αλληλουχίας της νέας μορφής της γρίπης των πτηνών και έχει ξεκινήσει τη διαδικασία δημιουργίας μιας τροποποιημένης εκδοχής του ιού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τις φαρμακευτικές εταιρείες για τη δημιουργία εμβολίου», εξήγησε εκπρόσωπος του CDC.

Μέχρι στιγμής, ο ιός που είναι γνωστός ως «Η7Ν9», έχει εντοπιστεί μόνο στην Κίνα και όπως όλα δείχνουν δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει αισίως τους πέντε και αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις με το CDC, προκειμένου να καταλήξουν -εφόσον κριθεί αναγκαίο- στην έναρξη των εργασιών για την παραγωγή εμβολίου.

Τα κρούσματα που σημειώθηκαν στην Κίνα είναι τα πρώτα που έχουν προκληθεί εξαιτίας της νέας μορφής του ιού, ο οποίος προξενεί σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα.

Πηγή: ΑΠΕ

zougla.gr

Related posts

Ο ΕΟΔΥΥ προειδοποιεί όλους τους γονείς: Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή στο 3,5 ετών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη

Αντόν Τσέχωφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι ξέρουν να σέβονται…

Θρήvoς στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε παιδί 3,5 ετών από παρβοϊό – Συναγερμός σε παιδικό σταθμό με 11 κρούσματα