Σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο απόκτησης ειδικότητας των γιατρών προωθεί ο Άδωνις Γωργιάδης!!!

O Αδωνις Γεωργιάδης,  αλλαγές  προτίθεται να κάνει στο θέμα των ειδικοτήτων των γιατρών.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες , τις επόμενες ημέρες ο πρώην ένοικος της οδού Αριστοτέλους, πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προτίθεται να καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή για την αλλαγή του τρόπου χορήγησης ειδικοτήτων στους αποφοίτους των ιατρικών σχολών με την αξιοποίηση πανελλαδικών εξετάσεων.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που είχε επιχειρήσει να προωθήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος επί της θητείας του στο υπουργείο Υγείας αλλά είχε σκοντάψει στις αντιδράσεις πολλών ιατρικών συλλόγων και παραγόντων της Υγείας. Η πρόταση αλλάζει πλήρως τον τρόπο χορήγησης της ειδικότητας και εισάγει πανελλαδικές εξετάσεις για όλους τους αποφοίτους.

Σήμερα να σημειωθεί ότι η ειδικότητα ξεκινά για τους γιατρούς ύστερα από δήλωση ενδιαφέροντος και ακολουθεί αναμονή έως ότου αδειάσει κάποια θέση σε δημόσιο νοσοκομείο.

Με βαθμολογία η προτεραιότητα

Με την πρόταση Λοβέρδου θα πραγματοποιούνται εξετάσεις και η σειρά προτεραιότητας θα καθορίζεται με βάση τη βαθμολογία.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης σκέφτεται σοβαρά να αποδεχθεί την πρόταση Λοβέρδου ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες οι δύο άνδρες έχουν ήδη συζητήσει σχετικά σε μυστικές τους συναντήσεις.

Πάντως αξιοσημείωτο είναι ότι η τότε πρόθεση Λοβέρδου να αλλάξει το σύστημα της χορήγησης των ειδικοτήτων, είχε σκοντάψει εκτός των άλλων και στη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ, μέλος του οποίου ήταν τότε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριζε ότι στόχος ήταν να μειωθεί η αναμονή για ειδικότητα που σήμερα σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 11 χρόνια.

Με την εισαγωγή εξετάσεων θα υπήρχε και αξιολόγηση των γνώσεων, υποστήριζαν τα στελέχη του υπουργείου Υγείας, άποψη που φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο και τον νυν υπουργό.

Να σημειωθεί ότι ο ιατρικός κόσμος είναι μάλλον μοιρασμένος για το θέμα καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι οι εξετάσεις θα περιόριζαν την ανεξέλεγκτη παραγωγή γιατρών στη χώρα, συνεπώς και την ανεργία του κλάδου, ενώ από την άλλη υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν πως οι εξετάσεις για την ειδικότητα θα δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στην ιατρική κοινότητα.

Related posts

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες