Ριζοσπάστης:Δυναμική πολύωρη κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών

Δυναμική πολύωρη κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών  Δυναμική πολύωρη κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών

Να εξαιρεθούν οι τυφλοί από τις περικοπές ζήτησε ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών

Δυναμική και πολύωρη διαδήλωση έκαναν χτες οι τυφλοί μαζί με άλλους ανάπηρους και τις οικογένειές τους έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν ανάμεσα σε άλλα να ανακληθούν οι περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα, έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ για όλες τις οικογένειες των ΑμεΑ, να καταβάλλονται σύνταξη και επίδομα για όσο διάστημα καθυστερούν οι επιτροπές (ΚΕΠΑ) να εξετάσουν τα αιτήματα ή να επανεξετάσουν τη χορήγησή τους, καμία συμμετοχή για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις. Στην κινητοποίηση καλούσε η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και συμμετείχαν ακόμη ηΣυντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας, τουΣυνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, ενώ παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής και εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων.Στο υπουργείο Οικονομικών τους «υποδέχτηκαν» για ακόμη μια φορά με κατεβασμένα ρολά και παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ. Κι ενώ από το πρωί μπαινόβγαιναν στο κτίριο επιχειρηματίες, για τους τυφλούς και τις οικογένειές τους δεν …προβλεπόταν κάποια συνάντηση. Μόνο ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, μπορούσε να τους δεχτεί, ο οποίος δεν έχει την πολιτική αρμοδιότητα να δεσμευτεί για τίποτε. Η απάντηση των τυφλών ήρθε με ένα στόμα: «Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε», «600 δισ. στείλαν στην Ελβετία, κόβουν επιδόματα απ’ την αναπηρία», «Δεν φταίνε για την κρίση ανάπηροι κι εργάτες, φταίνε τα παράσιτα οι κεφαλαιοκράτες».

Εκπροσωπώντας τη ΣΕΑΑΝ ο Χάρης Χουρδάκης κάλεσε όλους τους τυφλούς και ανάπηρους που ήταν εκείνη την ώρα σπίτι τους να κατέβουν στη διαδήλωση «απαιτώντας άμεση λύση στα προβλήματά μας. Υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας, τις οικογένειές μας, τα σπίτια μας. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει». Μετά τη μαχητική επιμονή των διαδηλωτών που παρέμειναν έξω από το υπουργείο από το μεσημέρι έως το απόγευμα, τελικά ορίστηκε συνάντηση με τον υπουργό. Ο οποίος, όμως, δήλωσε απροετοίμαστος να απαντήσει και τους παρέπεμψε για ακόμη μια φορά σε νέα συνάντηση, ενώ υπάλληλος του υπουργείου επικαλέστηκε δημοσιονομικά ζητήματα. Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η επιμονή του προέδρου της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών να εξαιρεθούν μόνο οι τυφλοί από τις περικοπές, λέγοντας πως είναι μόλις 150 αυτοί που εργάζονται. Τότε ήρθε εύλογη η απορία της υπαλλήλου: «Γιατί να εξαιρέσουμε τους τυφλούς από όλους τους ανάπηρους;». Επίσης, η ηγεσία της Ομοσπονδίας αποδοκίμασε τον εκπρόσωπο της ΣΕΑΑΝ που έθεσε το θέμα να μην πληρώνουν οι ανάπηροι για φάρμακα, εξετάσεις, τεχνικά βοηθήματα, λέγοντάς του ότι είναι άσχετο με το θέμα της συνάντησης!

Τη στήριξή του εξέφρασε και το Σωματείο Εργαζομένων στη FINTEXPORTσημειώνοντας σε ανακοίνωσή του: «Κανένας μόνος του απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε. Ο αγώνας των ΑμεΑ είναι αγώνας όλων μας, ολόκληρης της τάξης μας, όλων όσοι πλήττονται από αυτή τη βάρβαρη και εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, την πολιτική της ΕΕ, την πολιτική των μονοπωλίων. Στηρίζουμε τον αγώνα του ριζοσπαστικού αναπηρικού κινήματος, τα δίκαια αιτήματά του».

Related posts

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ