Πόσο επικίνδυνα είναι τα προσθετικά εμβολίων;

Πόσο επικίνδυνα είναι τα προσθετικά εμβολίων;

 Στα εμβόλια παράλληλα με τους νεκρούς και εξασθενημένους μικροργανισμούς, από τους οποίους αποτελούνται τα εμβόλια, μπορούν να προστεθούν σε αυτά μικρές ποσότητες κάποιων άλλων ουσιών.

Οι άλλες αυτές ουσίες που προσθέτονται στα εμβόλια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθούν στην πρόληψη μόλυνσης και στην σταθεροποίηση του εμβολίου κατά της μεταβλητότητας της θερμοκρασίας και άλλων παραγόντων.

Τα εμβόλια μπορεί, επίσης, να περιέχουν μικρές ποσότητες υλικών που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανική επεξεργασία, όπως είναι η ζελατίνη.

Ένα προσθετικό που έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι ένα συντηρητικό που ονομάζεται θιμεροσάλη και είναι παράγωγο του υδραργύρου. Η θιμεροσάλη θεωρείται τοξική για τον εγκέφαλο και ενοχοποιήθηκε για τον αυτισμό στα παιδιά. Χρησιμοποιείται στα ιατρικά προϊόντα από τη δεκαετία του 1930 και σε μικρές ποσότητες και σε κάποια εμβόλια για την πρόληψη της βακτηριδιακής μόλυνσης.

Σήμερα τα παιδικά εμβόλια πλέον παρασκευάζονται χωρίς θιμεροσάλη ή τουλάχιστον έχουν πολύ μικρή ποσότητα.

Άλλα πρόσθετα εμβολίων που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς είναι:

  • Η φορμαλδεΰδη για την εξάλειψη των βλαβερών συνεπειών των βακτηριακών τοξινών που είναι  ένας γνωστός καρκινογόνος παράγοντας
  • Το αλουμίνιο (αργίλιο) που είναι  μια νευροτοξίνη που έχει συνδεθεί με τη νόσο Αλτσχάιμερ
  • Ζελατίνη
  • Λευκωματίνη για τη σταθεροποίηση των ζώντων ιών στο εμβόλιο
  • Πρωτεϊνες ζύμης και αυγού
  • Το Triton Χ-100
  • Η φαινόλη (φαινικό οξύ)
  • Η Αιθυλενική γλυκόλη που είναι μια οργανική χημική ένωση
  • Η 2-Φαινοξυαιθανόλη που είναι, επίσης, ένας αιθέρας γλυκόλης και είναι ένα συντηρητικό που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη βακτηριακής και μυκητιακής επιμόλυνσης του εμβολίου.
  • Διάφορα αντιβιοτικά: νεομυκίνη, στρεπτομυκίνη, γενταμικίνη, τα οποία μπορεί να προξενήσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένους ανθρώπους

Ο Παράκελσος είπε κάποτε ότι “Όλες οι ουσίες είναι δηλητήρια. Δεν υπάρχει καμία που δεν είναι δηλητήριο. Η σωστή δόση διαφοροποιεί ένα δηλητήριο.”.

Συμβουλή: Πριν εμβολιαστείτε, ελέγξτε τα συστατικά του εμβολίου.

www.emedi.gr

Γράφτηκε από την  Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά, Παθολόγος-Ογκολόγος.

 

Related posts

Διώξε μακριά τους δήθεν φίλους. Δεν τους χρειάζεσαι…

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο

Παρβοϊός: Πώς ένα υγιές παιδί μπορεί να καταλήξει σε θάνατο από έναν κοινό ιό – Τι λένε οι παιδίατροι