Προκαταβολή σύνταξης πως θα δίνεται και σε ποιους

Προκαταβολή σύνταξης πως θα δίνεται και σε ποιους

To Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ανακοίνωσε ακόμη ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα προβλέπει την προκαταβολή της σύνταξης στους δημοσίους υπαλλήλους από την επομένη της εξόδου από την ενεργό υπηρεσία, η οποία θα αντιστοιχεί στο 50% του βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου ή του βαθμού του υπαλλήλου.

Το ποσοστό της προκαταβολής συνταξης του 50% θα διαμορφώνεται στο 60% σε περιπτώσεις υπαλλήλου που είναι γονέας 3 τέκνων και άνω ή γονέας τέκνου με αναπηρία ή προστάτης μέλους της οικογένειας με αναπηρία.

Με τον τρόπο αυτό, ο υπάλληλος αμέσως μετά την έξοδό του από την υπηρεσία (εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησής του) θα λαμβάνει προκαταβολή έναντι της σύνταξής του για διάστημα 8 μηνών κατ’ ανώτατο όριο.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, διευκρινίζει ότι όσοι από 1η Ιουνίου υποβάλλουν αιτήσεις συνταξιοδότησης εντάσσονται στο νέο σύστημα προκαταβολής σύνταξης. Επίσης όσοι υποβάλλουν αιτήσεις συνταξιοδότησης από την 1η Μαρτίου του 2013, θα λαμβάνουν τις προβλεπόμενες τρίμηνες αποδοχές και εν συνεχεία θα εντάσσονται στο νέο σύστημα με αποτέλεσμα να μην έχουν και αυτοί μισθοδοτικό κενό.

Όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις συνταξιοδότησης, από τον Ιούλιο του 2012 και μέχρι στις 28 Φεβρουαρίου του 2013, λαμβάνουν τις προβλεπόμενες τρίμηνες αποδοχές και οι υποθέσεις τους θα διεκπεραιωθούν μέχρι την 30η Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Related posts

Διασώστης του ΕΚΑΒ παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο εν ώρα καθήκοντος

Βίντεο θαρραλέου ταξιτζής στα Καμίνια, που καταδίωξε και έπιασε ληστή που έκανε τον πελάτη και τον ¨ξάφρισε”

Φρίκη και οργή: Νεκρός 7χρονος εξαιτίας της μητέρας του, δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους – ΦΩΤΟ