Πλοηγός μετακίνησης με application! Πως θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα Αμεα;

Πλοηγός μετακίνησης με application! Πως θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα Αμεα;

Πρόσφατα διάβασα για μια επιχειρηματική ιδέα φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης(τμήμα οικονομικών σπουδών), με το όνομα  EasyTraffic εξελιγμένος πλοηγός. Πρόκειται για έναν πλοηγό ο οποίος προωθείται μέσω εφαρμογών (applications) σε “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα (smartphones) και τάμπλετς, με το σκεπτικό ότι όλο και περισσότεροι τα χρησιμοποιούν.

Ο πλοηγός απευθύνεται κυρίως στους τουρίστες και στόχος είναι να εφαρμοστεί πρώτα απ’ όλα στην Ελλάδα για να δίνει λύσεις στα όποια προβλήματα μετακίνησης ενδέχεται να έχουν οι επισκέπτες. Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να προσθέσει τη διαδρομή που επιθυμεί από τον τόπο αναχώρησης μέχρι τον τελικό προορισμό του και να βρει όλα τα διαθέσιμα μεταφορικά μέσα, το κόστος μετακίνησης, τις ώρες που απαιτούνται για τη μετάβαση στον προορισμό τους, καθώς και τις διαδρομές που μπορούν να επιλέξουν.

Η σκέψη μου προχώρησε σε ένα σενάριο που θα εξυπηρετούσε τα Αμεα ο συγκεκριμένος πλοηγός στο μέλλον. Είναι γνωστά τα προβλήματα μετακίνησης και προσβασιμότητας στα ΜΜΜ, ειδικά στις μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Το ίδιο ισχύει φυσικά όταν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τρένα, λεωφορεία και πλοία(ευτυχώς θεωρώ πως τα αεροπλάνα είναι τα μόνα που έχουν την καλύτερη πρόσβαση προς Αμεα).

Φαντάζομαι αυτόν τον πλοηγό να εξυπηρετεί κάποιον σε αμαξίδιο ή ένα άτομο με τύφλωση(ειδικά τώρα που ξεκίνησαν να κυκλοφορούν smartphones με Braille). Να δίνει σαφείς οδηγίες για το ποιος είναι ο καλυτέρα προσβάσιμος τρόπος για να οδηγηθούν στον προορισμό που έχουν επιλέξει! Τι πιθανά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν, αναλόγως τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν. Πόσο θα εξυπηρετούσε ένα ανάλογο application, τα Αμεα στη καθημερινότητα τους ή σε κάποιο ταξίδι που θα θέλουν να πραγματοποιήσουν, γνωρίζοντας έστω από πριν τα προβλήματα που θα βρουν μπροστά τους, ώστε να είναι προετοιμασμένοι!

 

Βογιάτζης Ηλίας

Related posts

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ