Πικραλίδα ή το γνωστό μας αγριοράδικο κατά του Διαβήτη

Eίναι γνωστό ότι η πιο αποτελεσματική φιλοσοφία της υγείας μας είναι ο απλός τρόπος ζωής η σωστή διαχείριση των τροφίμων στη διατροφή μας και η θετική σκέψη…και επίσης είναι γνωστό ότι πάντα υπάρχουν φυσικές εναλλακτικές λύσεις για τις περισσότερες ασθένειες όπως π.x το πανταχού παρόν αγριοράδικο το γνωστό μας ταράξακο ή ραδίκι του βουνού ή “πικραλίδα”

ή “dandelion” για τους αγγλομαθείς…
αυτό το θαυμάσιο -λοιπόν -βότανο με το πλήθος των βιταμινών του όπως:
– βιταμίνη Α
– βιταμίνες Β

νιασίνη
ριβοφλαβίνη
θειαμίνη
φολικό οξύ…
– βιταμίνη C
– βιταμίνη D
– βιταμίνη Ε
– βιταμίνη Κ τα ιχνοστοιχεία και τα μέταλλά του όπως:
– σίδηρο
– κάλιο – η καλύτερη πηγή καλίου-
– μαγνήσιο
– μαγγάνιο
– θείο
– νάτριο
– ψευδάργυρο και
τα φλαβονοειδή του
είναι από τα ισχυρότερα βότανα-τρόφιμα αποτοξίνωσης…
ο χυμός
το έγχυμα και
το αφέψημα της πικραλίδα σε συνδυασμό με μιά ισορροπημένη διατροφή μπορούν
να βοηθήσει τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη
καθώς
διεγείρουν την παραγωγή ινσουλίνης από το πάγκρεας διατηρώντας
τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα χαμηλά
επίσης
ως άψογο διουρητικό το ταράξακο
“αναγκάζει” τους διαβητικούς ασθενείς να ουρούν συχνά
απομακρύνοντας με τον τρόπο αυτό την επιπλέον ζάχαρη από το σώμα τους
και
δεδομένου ότι είναι ένα από τα πικρά βότανα
έχει την ιδιότητα να χαμηλώνει τα επίπεδο του σακχάρου στο αίμα…

 

 

 

 

newsitamea.gr

Related posts

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή