Πάτρα: Φάρμακα έχουν οι ασφαλισμένοι… δεν έχουν όμως γιατρό!

Χωρίς ιατρική κάλυψη θα παραμείνουν και αυτή την εβδομάδα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Οι συμβεβλημένοι γιατροί αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας…
την εξόφληση των οφειλών τους, που εκκρεμούν από τον περασμένο Αύγουστο.

Οι δημόσιες δομές υγείας αλλά και τα ιδιωτικά ιατρεία, εργαστήρια και κλινικές, επωμίσθηκαν όλο το βάρος της φροντίδας υγείας και της περίθαλψης των 9,5 εκατ. ασφαλιμσένων σε καθεστώς “εθελοντισμού” ή και “εξαναγκασμού” επισημαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Απόστολος Σωτηρούδης.

Οπως προσθέτει, αυτό συμβαίνει «με συστηματική παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων της πολιτείας και της συνταγματικής ευθύνης του κράτους στην παροχή και προστασία του αγαθού της υγείας, με αποτέλεσμα να απειλείται άμεσα η βιωσιμότητά του δημόσιου και ιδιωτικού συστήματος υγείας».

Υπενθυμίζουμε ότι, μόνο για το 2012, ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε γιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκ. ευρώ, καθώς δεν έχει αποζημιώσει τους γιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις -παρακλινικές- εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2012. Επίσης, χρωστά στο ιατρικό σώμα το παρακρατηθέν 10% από τις αρχές του 2012, καθώς επίσης και δεδουλευμένα χρήματα για ολόκληρο το 2011 και το ήμισυ του 2010. Σύνολο οφειλών πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Πέραν αυτού και παρά το γεγονός ότι οι γιατροί έχουν αποστείλει υπογεγραμμένες τις συμβάσεις τους προς τον ΕΟΠΥΥ και ενώ έχουν πληρωθεί για τους πρώτους μήνες του 2012, αυτός -κατά παράβαση κάθε λογικής- δεν έχει αποστείλει υπογεγραμμένο αντίγραφο των συμβάσεων αυτών προς τους γιατρούς, τακτική που δεν συνάδει με ένα σύγχρονο κράτος δικαίου.                                                  
pelop.gr

Related posts

Βίντεο θαρραλέου ταξιτζής στα Καμίνια, που καταδίωξε και έπιασε ληστή που έκανε τον πελάτη και τον ¨ξάφρισε”

Φρίκη και οργή: Νεκρός 7χρονος εξαιτίας της μητέρας του, δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους – ΦΩΤΟ

Θρήνος για την Χαρά Ιωαννίδη: Νεκρή μετά από λιποαναρρόφηση η γνωστή κομμώτρια – Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοί της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ