Ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία ολοκληρώνει το Ironman!

Ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία ολοκληρώνει το Ironman

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ironman, το οποίο διεξήχθη την Κυριακή 6 Ιουλίου στην Φρανκφούρτη, υπήρχαν 20 ελληνικές συμμετοχές. Μία από αυτές ήταν και του Παραολυμπιακού αθλητή και πρωταθλητή τριάθλου Γιάννη Χατζήμπεη, ο οποίος είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρίες που κατάφερε να ολοκληρώσει το μαραθώνιο Ironman. Ο αθλητής κάλυψε διαδοχικά 3,86 χιλιόμετρα κολύμβησης, 180 χιλιόμετρα ποδηλασίας και 42,2 χιλιόμετρα μαραθωνίου δρόμου. Τερμάτισε εξαντλημένος, μετά από 13 ώρες και 46 λεπτά αγώνα, ενώ έτρεξε τα τελευταία 200 μέτρα κρατώντας την ελληνική σημαία ψηλά, συγκινημένος και επευφημούμενος από χιλιάδες κόσμο, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλοί Έλληνες της Γερμανίας.

Η ζέστη ήταν έντονη στη γερμανική μεγαλούπολη με το θερμόμετρο να φτάνει και τους 30 βαθμούς δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των 3.000 αθλητών από 60 χώρες που έλαβαν μέρος στον μαραθώνιο. Πέρα από τις ιδιαίτερες δυσκολίες του ίδιου του αγώνα, που ξεκίνησε στις 7 το πρωί, ο Γιάννης Χατζήμπεης είχε να αντιμετωπίσει τα πρόσθετα εμπόδια που προέκυπταν από την αναπηρία στο αριστερό του χέρι. Παρόλα αυτά, κατάφερε να ολοκληρώσει την κολύμβηση σε 1 ώρα και 13 λεπτά, και ξεκίνησε την ποδηλασία καλύπτοντας τα πρώτα 90 χιλιόμετρα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Έφτασε εξαντλημένος στο τέλος των 180 χιλιομέτρων ποδηλασίας και ξεκίνησε το μαραθώνιο τρέξιμο 23 λεπτά αργότερα. Ολοκλήρωσε το μαραθώνιο σε περίπου 5 ώρες και τερμάτισε λίγο πριν τις 9 το βράδυ τοπική ώρα.

Ο Έλληνας αθλητής αγωνίστηκε για τους σκοπούς του Non Violence Project Greece, για να υποστηρίξει την προσπάθεια για συγκέντρωση χρημάτων για την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού για την εκπαίδευση νέων ανθρώπων, μαθητών και αθλητών στο να επιλύουν με ειρηνικό τρόπο τις διαφορές τους. Πιο συγκεκριμένα, ο στόχος του Non Violence είναι να δημιουργήσει το πρώτο του κοινωνικό μήνυμα – βίντεο που να απευθύνεται στο ελληνικό κοινό με θέμα: «Η βία σταματάει εκεί που η εκπαίδευση αρχίζει».

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: www.eu.greekreporter.gr/

Related posts

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων