Ο αγώνας ενός μωρού για τη ζωή!!!

Ο αγώνας ενός μωρού για τη ζωή!!!

Όταν γεννήθηκε η μικρή Emily ζύγιζε περίπου ένα κιλό. Σήμερα, δέκα εβδομάδες αργότερα, η μητέρα της μπορεί να την ταΐζει με το μπιμπερό. Στο τέλος κάθε εβδομάδας η οικογένεια γιορτάζει με μία τούρτα.

Η Emily Cressey γεννήθηκε δεκαέξι εβδομάδες πρόωρα και παλεύει σκληρά μέχρι σήμερα για να μείνει στη ζωή. Στο πλευρό της είναι πάντα η μητέρα της που της κρατά το χέρι, για να την κάνει να καταλάβει πως στηρίζει τον αγώνα της.

Το εύθραυστο νεογέννητο ήταν από τα νεότερα που έχουν γεννηθεί ποτέ στην Σκωτία και επιβίωσε παρόλο που γεννήθηκε στις εικοσιτέσσερις εβδομάδες, δηλαδή στο νόμιμο όριο που δίνεται για μία άμβλωση.

Σήμερα, είναι δέκα εβδομάδων και έχει ήδη καταφέρει πολλά, αψηφώντας τις προβλέψεις τον ιατρών. Το “μικρό θαύμα”, όπως την αποκαλούν, κατάφερε να ταΐσει για πρώτη φορά φορά η μητέρα του, Claire, έχοντας δίπλα της ολόκληρη την οικογένεια.

“Ήταν η πιο όμορφη στιγμή που έχω ζήσει. Οι περισσότερες μητέρες το θεωρούν δεδομένο, ακόμα και το να ταΐσουν το παιδάκι τους με μπιμπερό, όμως δεν ήταν για μένα. Ήταν υπέροχο να την βλέπω να τρώει από το μπουκάλι”.

“Ήταν τόσο πολύτιμη για μένα αυτή η στιγμή, μετά από τόσο καιρό που αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε το μωρό μας ζωντανό. Τις περισσότερες φορές κάτι τέτοιες στιγμές τις προσπερνάμε, όπως κάναμε και εμείς με τα τρυπήματα”.

“Το να κρατάω στην αγκαλιά μου την Emily με ένα μπουκάλι, έκανε όλα τα σωληνάκια να εξαφανιστούν και η στιγμή έγινε πραγματικότητα. Έβλεπα το μωρό μου να τρώει και ένιωθα τόσο καλά, ότι ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει, και την ίδια στιγμή ήμουν τόσο ευγνώμων”.

Το κοριτσάκι, όταν γεννήθηκε, ζύγιζε λίγο περισσότερο από μισή συσκευασία ζάχαρης. Μία ομάδα ιατρών από το Εδιμβούργο μετέφερε την Claire στο Coldstream, για να εξασφαλίσουν ότι η μικρούλα θα βρισκόταν σε έμπειρα χέρια, που θα την βοηθούσαν να επιβιώσει, μετά τη γέννησή της.

Πάλεψε για να μείνει ζωντανή, πρώτα με την βοήθεια ενός εξαεριστήρα και στη συνέχεια με ένα μηχάνημα συνεχούς θετικής πίεσης αεραγωγών, απαραίτητο για να βοηθήσει τους πνεύμονές της να αναπτυχθούν, μέχρι να καταφέρουν να λειτουργούν μόνοι τους.

Το βάρος σήμερα έχει αυξηθεί, φτάνοντας τα περίπου το ενάμισι κιλό, και πλέον μπορεί να τραφεί από μπουκάλι. Ο πατέρας, Alan Coultas, μαζί με τα αδέλφια της Emliy,  Caitlin, Millie και Brooke, οκτώ, τεσσάρων και δεκαεπτά μηνών αντίστοιχα, γιορτάζουν την κάθε εβδομάδα που περνά με μία τούρτα και κεράκια.

“Ο χρόνος έχει απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες. Κοιτάξτε τώρα πόσα είναι τα κεράκια. Είμαστε πραγματικά ευλογημένοι. Πώς πέρασαν δέκα εβδομάδες. Κρατάω την Emily και σκέφτομαι τις πρώτες εβδομάδες σχεδόν κάθε μέρα”, λέει η Claire.

“Πραγματικά, σοκάρομαι όταν καταλαβαίνω πόσο μακριά έχουμε φτάσει. Μεγαλύτερο, βέβαια, είναι το σοκ, όταν συνειδητοποιώ πως έχω βρει μία εσωτερική δύναμη δική μου, που δεν ήξερα ότι την είχα”.

“Παρά το γεγονός ότι η Emily ακόμα είναι πολύ μικρή, είναι πολύ δυνατή, αποφασισμένη και μεγάλη μαχητής. Τι περισσότερο θα μπορούσαμε να ζητήσουμε; Τίποτα”.

Related posts

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα της Ελλάδας σε ηλικία 119 ετών – Ποια ήταν η Χανιώτισσα Ελένη Μπαρουλάκη

Θρήvoς στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε παιδί 3,5 ετών από παρβοϊό – Συναγερμός σε παιδικό σταθμό με 11 κρούσματα

Την λένε Μάνα, ζει για σένα και την χρειάζεσαι στη ζωή σου. Μην την αμελείς ποτέ