Ναι στο νοσοκομείο λοιμωδών, όχι στο στρατόπεδο μεταναστών!!!

Διακόπηκαν οι εργασίες μετατροπής του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών) σε κέντρο κράτησης μεταναστών. Κι αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές.

Οι κάτοικοι όμως εξακολουθούν να πιέζουν για πλήρη επαναλειτουργία του Νοσοκομείου, που εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, οι τοπικές αντιρατσιστικές οργανώσεις εκδηλώνουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία κι άλλων κέντρων κράτησης μεταναστών.

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες κάτοικοι, σωματεία, δημοτικές παρατάξεις της Αριστεράς, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις.

Μάλιστα οι δήμαρχοι Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου καλούσαν τους πολίτες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, παρά το γεγονός πως όταν έκλειναν οι νοσοκομειακές μονάδες, οι ίδιοι δήμαρχοι δεν αντέδρασαν.

Πάντως ενδεικτικό είναι ότι στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, συμμετείχαν περίπου 1.000 πολίτες, ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο του Αιγάλεω.

Από την Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό Δυτικών Προαστίων επισημαίνεται ότι «η απόπειρα του Νίκου Δένδια να κατηγορηθούν οι κάτοικοι και η Αριστερά ως ξενοφοβικοί, επειδή αντιτίθενται σε ένα ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, προκαλεί γέλιο».

Τονίζουν ότι η τοπική κοινωνία τάσσεται υπέρ της επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου και αντιτίθενται στην παραχώρηση τμημάτων του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης:

«Αν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας θέλει τη δημιουργία ανοιχτών χώρων φιλοξενίας, μπορεί να συζητήσει με τους τοπικούς φορείς και θα βρεθεί χώρος. Ομως, το “Αγία Βαρβάρα” δεν θα το κόψει σε κομματάκια, δεν θα του αλλάξει χρήση, γιατί ανήκει στους φτωχούς και τους ασθενείς, ντόπιους και μετανάστες που ζουν στη Δυτική Αθήνα».

 

 

enet.gr

 

Related posts

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της για τον Κορονοϊό απ’ όλο τον κόσμο

Στροφή 180 μοιρών από την AstraZeneca: Παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια