Μητέρες πριν γίνουν έφηβες

Μαμάδες στην τρυφερή ηλικία των 9 και 12 ετών έγιναν δύο κοριτσάκια από το Μεξικό και την Αργεντινή αντιστοίχως. Τα κοριτσάκια γέννησαν τα μωρά τους την ίδια ημέρα, στις 27 Ιανουαρίου, με καισαρική τομή.
Οι Αρχές του Μεξικού ανακοίνωσαν ότι η 9χρονη Ντάφνε γέννησε την κορούλα της στο νοσοκομείο Ζοκιπάν της πόλης Ζαποπάν της επαρχίας Χαλίσκο.

Η μητέρα της δήλωσε στις τοπικές Αρχές ότι η μικρή έμεινε έγκυος λίγο μετά τα όγδοα γενέθλιά της «από τον φίλο» της, έναν 17χρονο, ο οποίος αρχικά πρότεινε στη μικρή να συζήσουν και, όταν εκείνη αρνήθηκε, εξαφανίστηκε και αναζητείται.

Η Ντάφνε έχει έντεκα αδέλφια, πέντε εκ των οποίων ζουν με τη μητέρα της και έξι με τον πατέρα της.

Δίδυμα

Από την άλλη πλευρά, το κοριτσάκι από την Αργεντινή έμεινε έγκυος σε ηλικία 11 ετών και γέννησε δίδυμα αγοράκια μόλις έναν μήνα μετά τα 12α γενέθλιά του.

Η μικρούλα κατάγεται από την πόλη Τσιλετσίτο, που βρίσκεται 650 μίλια βορειοδυτικά του Μπουένος Αϊρες, και είναι ήδη θεία, καθώς η μεγαλύτερη αδελφή της, η οποία είναι 14 ετών, γέννησε το πρώτο της μωρό πριν από τρεις μήνες.
Τα αγοράκια γεννήθηκαν πέντε εβδομάδες πρόωρα και νοσηλεύονται σε θερμοκοιτίδα στο νοσοκομείο, ενώ οι Αρχές ανακρίνουν δύο νέους, ηλικίας 16 και 20 ετών, ως υπόπτους σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου.
Και οι δύο μικρές μαμάδες έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και έχουν επιστρέψει σπίτι τους – η Ντάφνε μαζί με την κορούλα της.

Μητέρα ετών 5,5!

Δεν είναι η πρώτη φορά που μικρά παιδιά γίνονται γονείς πριν καλά καλά τελειώσουν το Δημοτικό.

Η νεότερη μητέρα στον κόσμο θεωρείται η Λίντα Μεντίνα από το Περού, η οποία τον Μάιο του 1939 και σε ηλικία 5 ετών και 7 μηνών γέννησε ένα αγοράκι που ονομάστηκε Γκεράρντο. Οι γονείς της την είχαν πάει στο νοσοκομείο νομίζοντας ότι είχε όγκο στην κοιλιά, αλλά διαπιστώθηκε πως ήταν 7 μηνών έγκυος.

Μόλις 6 ετών ήταν η Γελιζαβέτα Γκρισένκο από τη Σοβιετική Ενωση, η οποία τον Αύγουστο του 1934 γέννησε ένα νεκρό κοριτσάκι. Πατέρας του μωρού ήταν ο 69χρονος παππούς της Γελιζαβέτα.

Εξι ετών ήταν και ένα άλλο κοριτσάκι, το οποίο γέννησε μια κορούλα τον Ιούνιο του 1972 στο Δελχί. Και σε αυτή την περίπτωση οι γονείς της νόμιζαν ότι είχε όγκο στην κοιλιά.
Τον Σεπτέμβριο του 1936, εξάλλου, η Γκρισελντίνα Ακούνα από την Κολομβία απέκτησε ένα αγοράκι σε ηλικία 8 ετών και 2 μηνών. Πατέρας του μωρού πιστεύεται ότι ήταν ένας φίλος της οικογένειάς της.
Πρόωρη ενηλικίωση

Αν και τα περιστατικά αυτά συνέβησαν δεκαετίες πριν και ακόμα και σήμερα θεωρούνται εξαιρετικά σπάνια, οι πιθανότητες να συμβεί κάτι ανάλογο έχουν αυξηθεί δραματικά, διότι τα παιδιά μπαίνουν πλέον πολύ νωρίτερα στην ήβη απ’ ό,τι παλαιότερα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε τον περασμένο Οκτώβριο στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (ΑΑΡ), τα αγόρια στις ανεπτυγμένες χώρες μπαίνουν πλέον στην ήβη κατά μέσο όρο στην ηλικία των 10 ετών, ενώ στα 11 έως 12 χρόνια τους αλλάζει η φωνή τους και γίνεται πιο ανδρική, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Edge Hill του Λάνκασαϊρ.

Τα δε κοριτσάκια αρχίζουν πλέον να μπαίνουν στην ήβη από 9 χρονών και 9 μηνών, όταν το 1860 η μέση ηλικία έναρξης της ήβης ήταν τα 16 χρόνια και 6 μήνες, το 1980 τα 12 1/2 χρόνια και το 2010 τα 10 1/2 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία γερμανών ερευνητών.

Ανάλογη είναι η πορεία της ήβης και για τα αγόρια, αν και με καθυστέρηση σχεδόν ενός έτους στις ηλικίες έναρξής της.
Το πού ακριβώς οφείλεται το φαινόμενο παραμένει άγνωστο, αλλά πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι σχετίζεται με τη βελτίωση της υγείας των παιδιών, η οποία άρχισε στα τέλη του 19ου αιώνα και έκτοτε συνεχίζεται.
Η μείωση στην ηλικία της ήβης έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται μητέρες ολοένα περισσότερα κοριτσάκια που πηγαίνουν ακόμα στο Δημοτικό. Σύμφωνα με στοιχεία από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας, από το 2000 έως το 2007 καταγράφηκαν στην Αγγλία και την Ουαλία 15 εγκυμοσύνες 10χρονων κοριτσιών και 39 εγκυμοσύνες 11χρονων.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Related posts

Κρίση πανικού ή κρίση άγχους; Μάθε πως να τα ξεχωρίζεις και τις θεραπείες τους

Η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου διεγνώστη με καρκίνο του μαστού – Η ανάρτησή της – Οι 5 πιο συχνές παρανοήσεις

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ