Με τη δύναμη του μυαλού, ένας παράλυτος θα δώσει την εναρκτήρια μπαλιά στο φετινό Μουντιάλ!-ΒΙΝΤΕΟ

Με τη δύναμη του μυαλού, ένας παράλυτος θα δώσει την εναρκτήρια μπαλιά στο φετινό Μουντιάλ!

Αν κάτι χαρακτηρίζει το Μουντιάλ 2014, είναι πως θεωρείται το πιο high-tech(υψηλή τεχνολογία) τουρνουά που έχει γίνει ποτέ! Έξυπνες μπάλες, ειδικά σπρέι για τους διαιτητές, μπλουζάκια που θα διατηρούν δροσερούς τους παίκτες κ.α.  Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι πως ένας παράλυτος έφηβος θα κλωτσήσει τη μπάλα, για πρώτη φορά, με τη βοήθεια ενός εξωσκελετού!

Το project ονομάζεται WalkAgain, είναι σε εξέλιξη εδώ και 10 χρόνια και θα έχουμε τη χαρά για πρώτη φορά να το δούμε σε πραγματική χρήση, έξω από τα πειραματικά στάδια.

Ο ελληνικής καταγωγής Μιγκέλ Νικολέλης, κατασκεύασε ένα κράνος, που ελέγχεται με το μυαλό και θα δίνει εντολές στον εξωσκελετό για την κάθε κίνηση που θα θέλει να κάνει όποιος το φοράει. Έτσι θα μπορεί να κινήσει χέρια και πόδια, με τη δύναμη του μυαλού!

Με αυτό το ιατρικό θαύμα θα ξεκινήσει το φετινό Μουντιάλ και θα έχει ¨γεύση¨ από τη δύναμη της 6ης αίσθησης, της αναπηρίας αλλά και Ελλάδας! Είναι ίσως το μεγάλο επόμενο βήμα για τον άνθρωπο και θα λύσει το πρόβλημα κίνησης σε χιλιάδες παράλυτους ανά τον κόσμο!

Βογιατζής Ηλίας

email: iliasvogiatzis@gmail.com

Related posts

Ο ΕΟΔΥΥ προειδοποιεί όλους τους γονείς: Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή στο 3,5 ετών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα της Ελλάδας σε ηλικία 119 ετών – Ποια ήταν η Χανιώτισσα Ελένη Μπαρουλάκη

Θρήvoς στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε παιδί 3,5 ετών από παρβοϊό – Συναγερμός σε παιδικό σταθμό με 11 κρούσματα