Μαγνητική συσκευή δίνει τη λύση στις ημικρανίες

Μαγνητική συσκευή δίνει τη λύση στις ημικρανίες

Σας είναι οικείος ο πόνος που επιμένει, φτάνοντάς σας στο σημείο να μην μπορείτε να ανοίξετε τα μάτια σας, να σας ενοχλεί το φως ή ακόμα και ο παραμικρός θόρυβος, και να νιώθετε το κεφάλι σας να κόβεται στα δύο; Μήπως αυτή η κατάσταση διαρκεί ώρες, παρά τα παυσίπονα και την ξεκούραση; Τότε, μάλλον πάσχετε από ημικρανίες.

Μια μαγνητική συσκευή μπορεί να αποτελέσει τη λύση στη θεραπεία ορισμένων τύπων ημικρανιών, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Ο καθηγητής Πίτερ Γκάτσμπυ, πρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης Μελέτης των Πονοκεφάλων, είπε ότι πολλοί πάσχοντες από ημικρανία μπορεί να επωφεληθούν από την μαγνητική διέγερση, ειδικά οι ασθενείς στους οποίους άλλες θεραπείες έχουν αποτύχει .
Η ημικρανία επηρεάζει περίπου μία στις τέσσερις γυναίκες και ένας στους 12 άνδρες στην Μ. Βρετανία. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ημικρανιών- με και χωρίς αύρα και με ή χωρίς πονοκέφαλο – και διάφορες επιλογές θεραπείας , όπως τα κοινά παυσίπονα , όπως η παρακεταμόλη και ο βελονισμός. Ωστόσο δεν υπάρχει ριζική θεραπεία για τις ημικρανίες, αλλά λύσεις που μειώνουν τα συμπτώματα και την συχνότητα εμφάνισης των ημικρανιών.
Σε μια μελέτη σε 164 ασθενείς , φάνηκε ότι το 40% των ασθενών δεν παρουσίασαν κεφαλαλγία δύο ώρες μετά τη χρήση της συσκευής . Η φορητή συσκευή τοποθετείται στο τριχωτό της κεφαλής, αμέσως μόλις αντιλαμβάνεται ο ασθενής ότι έρχεται μια κρίση ημικρανίας. Τότε τοποθετεί την συσκευή στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και πιέζει ένα κουμπί, το οποίο στέλνει ένα σύντομο μαγνητικό παλμό εντός του εγκεφάλου. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο μαγνητικός παλμός, κατά κάποιον τρόπο βραχυκυκλώνει τα ηλεκτρικά κύματα που αναπτύσσονται κατά την έναρξη της ημικρανίας.
Ωστόσο δεν έχει αξιολογηθεί κατά πόσον πρόκειται για μια οικονομικά αποτελεσματική θεραπεία για το ΕΣΥ και οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν την αβεβαιότητα της θεραπείας καθώς η μείωση των συμπτωμάτων της ημικρανίας μπορεί να είναι μέτρια.

ΔΕΙΤΕ:   Υποφέρετε από ημικρανίες;

Πείτε αντίο στον πονοκέφαλο: Φτιάξτε στο λεπτό, ροφήματα που θα σας λυτρώσουν!

 

Related posts

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο

Παρβοϊός: Πώς ένα υγιές παιδί μπορεί να καταλήξει σε θάνατο από έναν κοινό ιό – Τι λένε οι παιδίατροι

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ