Θανατηφόρο εντεροβακτηρίδιο «σκότωσε» τρία νεογνά

Θανατηφόρο εντεροβακτηρίδιο «σκότωσε» τρία νεογνά

Νέο είδος εντεροβακτηριδίου φέρεται ότι μόλυνε τους σάκους παρεντερικής θρέψης νεογνών στο νοσοκομείο του Σαμπερί.

Το μικρόβιο εντοπίστηκε μετά τις εργαστηριακές αναλύσεις σε παρτίδα “ύποπτων” σάκων παρεντερικής θρέψης που χρησιμοποιούνταν στο νοσοκομείο Σαμπερί, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Σύμφωνα με τον Ζαν-Κλοντ Μανιγκερά του Ινστιτούτου Παστέρ “πρόκειται για εντεροβακτηρίδιο του περιβάλλοντος, ένα νέο είδος που δεν είχε περιγραφεί μέχρι σήμερα και ακόμη δεν έχει όνομα”.

Να διακοπούν αμέσως οι δραστηριότητες του εργαστηρίου παραγωγής των σάκων ζήτησε η υπουργός Υγείας Μαρισόλ Τουρέν. Σύμφωνα με την υπουργό, οι αρχές έχουν, ήδη, αποσύρει 137 “ύποπτους” σάκους οι οποίοι είχαν κατασκευαστεί στο εργαστήριο Marette και διανεμήθηκαν σε επτά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Έρευνα για “ανθρωποκτονία και τραυματισμούς εξ αμελείας, έκθεση σε κίνδυνο και παρασκευή φαρμακευτικών ειδών χωρίς να τηρούνται οι ορθοί κανονισμοί”, ξεκίνησε η γαλλική δικαιοσύνη.

Κατά τον εισαγγελέα της Μασσαλίας Μπρις Ρομπέν από τους δέκα σάκους, που εξετάστηκαν, οι έξι ήταν μολυσμένοι. Οι τρεις ήταν ακόμη σφραγισμένοι και “παρόλα αυτά ήταν μολυσμένοι από ένα σπάνιο μικρόβιο που προκάλεσε τους θανάτους” των τριών νεογέννητων.

“Δεν αποκλείουμε κανένα ενδεχόμενο και θα αναζητήσουμε ενδεχόμενα προβλήματα σε όλη την αλυσίδα της παρασκευής, της μεταφοράς, της αποθήκευσης και της χορήγησης των σάκων θρέψης”, πρόσθεσε ο εισαγγελέας, σημειώνοντας ότι “η υπόθεση είναι περίπλοκη”.

Related posts

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της για τον Κορονοϊό απ’ όλο τον κόσμο

Στροφή 180 μοιρών από την AstraZeneca: Παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια