Η πρόσβαση στην πληροφορία απαραίτητη για την ενεργό συμμετοχή των ΑμεΑ στην κοινωνία

Ι. Βαρδακαστάνης: Η πρόσβαση στην πληροφορία απαραίτητη για την ενεργό συμμετοχή των ΑμεΑ στην κοινωνία

Ένα χρηματικό έπαθλο 200.000 ευρώ για τις καλύτερες εφαρμογές Android που θα βοηθήσουν τα άτομα με αναπηρία και τους ηλικιωμένους μοιράστηκαν τέσσερις νικητές, στην τελετή απονομής των βραβείων Vodafone Foundation’s Smart Accessibility Awards στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου. Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από την κ. Viviane Reding, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας.
Οι κατηγορίες που έλαβαν βραβεία ήταν: κοινωνική συμμετοχή, ανεξάρτητη διαβίωση, ευημερία και κινητικότητα. Τα βραβεία του Vodafone Smart Accessibility Awards, δίνονται κάθε χρόνο και στοχεύουν στην προώθηση της ανάπτυξης των εφαρμογών που αποσκοπούν στη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων. Φέτος συνδιοργανώθηκε από το EDF και το AGE Platform Europe.
Ο πρόεδρος του EDF και της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης τόνισε στην ομιλία του: «Η πρόσβαση στις πληροφορίες αποτελεί βασικό στοιχείο για την ένταξη και την ενεργό συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία. Ο κόσμος των ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορίας κι Επικοινωνίας) αναπτύσσεται σε υψηλό ρυθμό και τα άτομα με αναπηρία δεν πρέπει να μείνουν πίσω: οι εφαρμογές όλο και περισσότερο θεωρούνται ως ο μελλοντικός τρόπος σύνδεσης με το διαδίκτυο και θα πρέπει είναι προσβάσιμες, σύμφωνα με την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία».

Related posts

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ