Η δύναμη της θέλησης… ένα συγκινητικό βίντεο!

Η δύναμη της θέλησης… ένα συγκινητικό βίντεο!

Πώς μπορεί να παίξει μία ομάδα καλό ποδόσφαιρο; Τελικά, αυτό που χρειάζεται είναι μόνο θέληση, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη ζωή.

Με αφορμή το Μουντιάλ που αποσπά καθημερινά, το ενδιαφέρον και την προσοχή εκατομμυρίων θεατών ανά τον κόσμο, τελικά το να παίζεις καλό ποδόσφαιρο πηγάζει από την θέληση και την όρεξη που δείχνεις για να φτάσεις στον στόχο. Η απόδειξη μπορεί να προκύπτει από τις πιο απλές ομάδες που στόχο δεν έχουν το έπαθλο αλλά θέτουν ως προτεραιότητα την ηθική ικανοποίηση.

Σε ένα γραφικό ψαροχώρι του νησιού Koh Panyee της Ταϊλάνδης, μια παλαιότερη ιστορία παιδιών μεταφέρει ένα σημαντικό μήνυμα σε όσους σημερινούς μεγάλους παίκτες παραιτούνται εύκολα στις πρώτες δυσκολίες, αλλά και σε όλους εμάς που παραδινόμαστε στις πρώτες αντιξοότητες της ζωής. Η αληθινή ιστορία μιας ομάδας παιδιών εκτυλίσσεται με συγκινητικό τρόπο στο παρακάτω βίντεο και δείχνει πως η δύναμη της θέλησης κάποιες φορές, μας μεταμορφώνει κυριολεκτικά.

Τα παιδιά του χωριού λατρεύουν να παρακολουθούν ποδόσφαιρο στην τηλεόραση, αλλά δεν έχουν την δυνατότητα να παίξουν μπάλα. Στο χωριό που ζουν δεν είναι εύκολο να τους δοθεί η ευκαιρία να εξασκήσουν το άθλημα ούτε να καν να πειραματιστούν. Η αιτία είναι το μέρος στο οποίο κατοικούσαν. Επρόκειτο για ένα πλωτό χωριό στη μέση της θάλασσας χωρίς χώμα και ελεύθερο χώρο για να χτιστεί ένα γήπεδο.

Εφοδιασμένα με τόλμη, θέληση και αγάπη, ξεκινούν να δημιουργούν το όνειρό τους, αψηφώντας τις δυσκολίες που παρουσιάζονταν στην πορεία. Το αποτέλεσμα ανταμείβει και οι επόμενες γενιές του νησιού έχουν να θυμούνται τους μεγαλύτερες παίκτες του 1986, που αν και παιδιά, κατάφεραν να γίνουν πρότυπο σε όλη την Ταϊλάνδη.

Δεν χρειάζεται λοιπόν ανταγωνισμός, ούτε εχθρότητες ή βίαιες πράξεις για να συμβεί κάτι πραγματικά μοναδικό και ακατόρθωτο. Το μόνο που απαιτείται είναι θέληση και ανάγκη να ξεπηδήσεις από τα στενά όρια του κλοιού που σε περιβάλλει για να τολμήσεις. Και όταν τολμήσεις και επιμείνεις, η νίκη είναι δεδομένη.

Έτσι συνέβη και στον αγώνα της Εθνικής μας με την Ακτή Ελεφαντοστού. Η ομάδα μας απέδειξε πως κέρδισε τελικά το στοίχημα… Κι ας χάθηκε, μετά, όπως χάθηκε μία ακόμα μεγαλύτερη πρόκριση.

Πηγή: www.pathfinder.gr

Related posts

Δικό μου το σπίτι, δικοί μου κι οι κανόνες και τα παιδιά σας θα πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτούς όταν μας επισκέπτονται

Αυτός 78 ετών, εκείνη 72: Ηλικιωμένοι κλέφτηκαν στην Κρήτη και άφησαν γράμμα που εξηγούν τον ανεκπλήρωτο έρωτά τους

Διασώστης του ΕΚΑΒ παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο εν ώρα καθήκοντος