Εμβόλιο αναχαιτίζει τους καρκίνους του εγκεφάλου!!!

Εμβόλιο αναχαιτίζει τους καρκίνους του εγκεφάλου!!!

 

Γερμανοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα εμβόλιο το οποίο φαίνεται να αναχαιτίζει την ανάπτυξη καρκινικών όγκων στον εγκέφαλο.

Το εμβόλιο δρα διεγείροντας το ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να επιτεθεί στα κύτταρα που έχουν αρχίσει να γίνονται καρκινικά. Προς το παρόν έχει δοκιμαστεί μόνο σε πειραματόζωα, αλλά προγραμματίζεται να αρχίσουν το 2015 και δοκιμές σε ανθρώπους.

Όπως εξηγούν στην επιθεώρηση «Nature» επιστήμονες από το γερμανικό Εθνικό Κέντρο Νεοπλασματικών Νόσων (NCT) στην Χαϊδελβέργη, το εμβόλιο βασίζεται στην φυσική ικανότητα ορισμένων ασθενών με όγκους του εγκεφάλου να εξαπολύουν ανοσοποιητική αντίδραση εναντίον της ασθένειάς τους, αν και δεν είναι αρκετά ισχυρή ώστε να σταματήσει η εξέλιξη του καρκίνου.

Τα πειράματα στα ποντίκια έδειξαν ότι το εμβόλιο μπορεί να ενισχύσει αυτή την φυσική αντίδραση.

«Είχαμε παρατηρήσει ότι σε μερικούς από τους ασθενείς μας υπήρχε μία φυσική αντίδραση του ανοσοποιητικού εναντίον των όγκων και κατορθώσαμε να βρούμε έναν τρόπο να την ενισχύσουμε», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μίκαελ Πλάτεν, καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης και διευθυντής στο Τμήμα Νευρο-ογκολογίας της Πανεπιστημιακής Κλινικής της ίδιας πόλης.

«Αν και ήδη έχουμε υποβάλλει αίτημα για να αρχίσουμε κλινικές μελέτες του χρόνου, είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν το εμβόλιο θα αποδώσει στους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Πηγή : Web Only

Related posts

Κάνατε μόλις τατουάζ; Τι να κάνετε για να φροντίσετε το δέρμα σας

Ποια επικίνδυνη νόσος απειλεί 9 στους 10 ενήλικες

5 φράσεις που οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν λένε ποτέ στον εαυτό τους