Δάγκωμα από αράχνη “ερημίτη” νέκρωσε το αυτί 22χρονης

Οι διακοπές μίας 22χρονης Ολλανδής στην Ιταλία πήραν άσχημη τροπή, όταν ξύπνησε με πόνους στο αυτί της .

Αυτό που δεν γνώριζε, βέβαια, είναι ότι την είχε τσιμπήσει η μεσογειακή αράχνη  «ερημίτης» και ότι μεγάλο τμήμα του αυτιού της θα καταστρεφόταν από το ισχυρό δηλητήριο της αράχνης.

Η 22χρονη κατέφυγε για θεραπεία σε ένα ιταλικό νοσοκομείο, όπου οι γιατροί της χορήγησαν αντι-ισταμινικά. Ωστόσο, τόσο το πρήξιμο στο πρόσωπό της, όσο και ο πόνος στο αυτί δεν υποχωρούσαν. Όταν επέστρεψε στο σπίτι της, στην Ολλανδία, το αυτί χειροτέρεψε και ένα τμήμα του είχε μαυρίσει, σαφής ένδειξη ότι το δέρμα και τα κύτταρα μέρος του αυτιού ήταν νεκρά.

Αμέσως οι γιατροί αντιλήφθηκαν ότι τη νεαρή γυναίκα είχε τσιμπήσει το συγκεκριμένο είδος αράχνης, που το δηλητήριό της προκαλεί καταστροφή του δέρματος και του υποκείμενου λίπους, προκαλώντας μεγάλες ουλές και παραμορφώσεις.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό που αποδεικνύει ότι το δάγκωμα από «αράχνη ερημίτη» προκαλεί καταστροφή του χόνδρου του αυτιού, όπως δημοσιεύεται στο «Journal of Plastic, Reconstructive & Aesthetic Surgery».

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, η σύνθετη φύση του δηλητηρίου έχει ως αποτέλεσμα τη δύσκολη ιατρική αντιμετώπιση και θεραπεία των περιστατικών αυτών.

onmed.gr

Related posts

Διασώστης του ΕΚΑΒ παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο εν ώρα καθήκοντος

Βίντεο θαρραλέου ταξιτζής στα Καμίνια, που καταδίωξε και έπιασε ληστή που έκανε τον πελάτη και τον ¨ξάφρισε”

Φρίκη και οργή: Νεκρός 7χρονος εξαιτίας της μητέρας του, δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους – ΦΩΤΟ