Απίστευτο: 26χρονη γυναίκα γεννήθηκε χωρίς γεννητικά όργανα!!!

Απίστευτο: 26χρονη γυναίκα γεννήθηκε χωρίς γεννητικά όργανα!!!

Το χαμόγελο σε μια 26χρονη γυναίκα επανέφερε μία ομάδα γιατρών στην Αργεντινή που κατάφερε να της «χαρίσει» γυναικείο κόλπο καθώς είχε γεννηθεί χωρίς γεννητικά όργανα.

Η νεαρή κοπέλα, το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, σε ηλικία 14 ετών έμαθε πως έχει το  σύνδρομο Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser (MRKH).

Το εν λόγω σύνδρομο χαρακτηρίζεται από την απουσία κόλπου, μήτρας και τραχήλου και είναι μια συγγενής ανωμαλία που επηρεάζει μία στις 5.000 γυναίκες.

Πλαστικοί χειρουργοί από το Μπουένος Άιρες χρησιμοποίησαν το εσωτερικό δέρμα από το μηρό της ασθενούς για να δημιουργήσουν ένα ομοίωμα κόλπου.

Αυτό επέτρεψε στους γιατρούς να αποφύγουν την διαδικασία που ακολουθείται συνήθως σύμφωνα με την οποία, οι ειδικοί ανοίγουν την κοιλιά της ασθενούς, για να πάρουν ένα κομμάτι από το παχύ έντερο.

Η επέμβαση έγινε πριν από δύο χρόνια, όμως η είδηση ήρθε τώρα στο φως μετά τη δημοσιοποίηση μιας έρευνας για το περιστατικό στο επιστημονικό έντυπο Aesthetic Plastic Surgery της Διεθνούς Ένωσης Αισθητικής Χειρουργικής (ISAPS).

star.gr

Related posts

Κρίση πανικού ή κρίση άγχους; Μάθε πως να τα ξεχωρίζεις και τις θεραπείες τους

Η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου διεγνώστη με καρκίνο του μαστού – Η ανάρτησή της – Οι 5 πιο συχνές παρανοήσεις

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ