Απίστευτο: Ξεχνάει την προσωπικότητά της κάθε φορά που παθαίνει… επιληψία(West syndrome)

Η μόλις 22 μηνών Evelyn Kealy από τη Βρετανία πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο επιληψίας, το West syndrome.

Εξαιτίας αυτής της πάθησης η μικρή Evelyn ξεχνάει κάθε λίγο όλα όσα έχει ζήσει και μάθει ακόμη και το πώς να γελάει.

Μάλιστα όταν το παθαίνει αλλάζει διατροφικές συνήθειες και τα παιχνίδια που της αρέσουν. Τη στιγμή που γελάει με ένα παιχνίδι μπορεί ξαφνικά να αρχίζει να κλαίει και να μην καταλαβαίνει πώς παίζεται.

Οι γονείς της λένε πώς κάθε φορά μετά την “κρίση” είναι σαν να μεγαλώνουν από την αρχή ένα μωρό. Αν και στην αρχή έκλαιγαν συνέχεια πλέον κάνουν τα πάντα για να μεγαλώσει φυσιολογικά.

Το σύνδρομο West με λίγα λόγια …

Το σύνδρομο West συμπεριλαμβάνει μια ομάδα σπασμών σε συμπλέγματα, νοητική υστέρηση και διάχυτες και βαθιές παροξυσμικές ανωμαλίες στο εγκεφαλογράφημα. Είναι ένα επιληπτικό σύνδρομο που ξεκινάει στη βρεφική ηλικία, συνήθως ανάμεσα στον 4ο με 6ο μήνα. Το σύνδρομο αυτό εκδηλώνεται πριν την ηλικία των 12 μηνών σε ποσοστό πάνω από το 90% των περιπτώσων. Ωστόσο, πρόσφατα έχει δοθεί έμφαση στη μετέπειτα εκδήλωση, ως το 4ο έτος γιατί εύκολα παραβλέπεται και κατά συνέπεια δεν αντιμετωπίζεται καταλλήλως για πολλούς μήνες μέχρι να γίνει η σωστή διάγνωση. Το σύνδρομο παρατηρείται ελαφρώς συχνότερα σε αγόρια. Η εκδήλωση είναι ύπουλη είτε γίνεται σε ένα τυπικά φυσιολογικό παιδί είτε σε ένα παιδί με προβλήματα.

Οι βρεφικοί σπασμοί χαρακτηρίζονται συνήθως από συμμετρικές αμφίπλευρες σύντομες και ξαφνικές συσπάσεις των κεντρικών μυικών ομάδων. Τα χαρακτηριστικά των κρίσεων εξαρτώνται από το αν οι επικρατείς (κατά την κρίση) μύες που επηρεάζονται είναι οι καμπτήρες ή οι εκτείνοντες, καθώς επίσης από των αριθμό και την κατανόηση των μυικών ομάδων που εμπλέκονται. Έτσι οι σπασμοί μπορεί να ποικίλουν από εκτεταμένες συσπάσεις όλων των καμπτήρων ή όλων των εκτεινόντων μυών έως συσπάσεις μόνο των μυών του λαιμού ή του ορθού κοιλιακού. Οι μικτοί σπασμοί είναι οι πιο κοινοί, ακολουθούν οι σπασμοί των καμπτήρων με τους σπασμούς των εκτεινόντων να είναι λιγότερο συχνοί. Τα περισσότερα βρέφη εμφανίζουν περισσότερους του ενός τύπου σπασμούς και ο τύπος που παρατηρείται κάθε δεδομένη στιγμή μπορεί να έχει επηρεαστεί από τη θέση σώματος του παιδιού.

 

Related posts

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα της Ελλάδας σε ηλικία 119 ετών – Ποια ήταν η Χανιώτισσα Ελένη Μπαρουλάκη

Θρήvoς στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε παιδί 3,5 ετών από παρβοϊό – Συναγερμός σε παιδικό σταθμό με 11 κρούσματα