Ανοίγουν τα πολυϊατρεία στις 20 Μαρτίου!!!

Στις 20 Μαρτίου πρόκειται να ανοίξουν και πάλι τα πολυϊατρεία του πρώην ΕΟΠΥΥ, νυν ΠΕΔΥ, με βάση το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας.

Αγνοείται παρ’ όλα αυτά ακόμα η τύχη των έξι πολυϊατρείων τα οποία δεν παραδόθηκαν από τους υπευθύνους στο πλαίσιο των αντιδράσεων για το ΠΕΔΥ και τις απολύσεις.

Πρόκειται για τις μονάδες που βρίσκονται στο Βύρωνα, τη Δάφνη, το Νέο Κόσμο, την Αργυρούπολη, την Πετρούπολη και το πολυϊατρείο του Οίκου Ναύτου.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν τη δυνατότητα έως την Πέμπτη να υποβάλουν αίτηση για μεταφορά τους στο νέο σύστημα, ενώ όσοι δεν υποβάλλουν απολύονται αυτοδικαίως και η θέση τους καταργείται.

Ωστόσο σύμφωνα πάντα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα γίνουν στη συνέχεια προκηρύξεις για την πρόσληψη γιατρών, αλλά είναι άγνωστο αν αυτό θα υλοποιηθεί καθώς υπάρχει γραφειοκρατική διαδικασία, ενώ ο ίδιος ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους γιατρούς της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) ότι για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δηλαδή για το ΠΕΔΥ, αρκούν 3.000 με 3.500 γιατροί.

Η τοποθέτηση αυτή έφερε νέα ανησυχία στον κλάδο ότι κάποιοι θα μείνουν εκτός και ότι η κυβέρνηση θα περιορισθεί στην πρόσληψη επικουρικών και όχι μόνιμων γιατρών.

Πάντως, στις 19 Μαρτίου λήγει η διαθεσιμότητα για όλους τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ (περίπου 8.000), ενώ στις 4 Μαρτίου λήγει η 15νθήμερη διαθεσιμότητα ειδικών κατηγοριών (ΑμεΑ, πολύτεκνοι κ.λπ.)

 

Related posts

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της για τον Κορονοϊό απ’ όλο τον κόσμο

Στροφή 180 μοιρών από την AstraZeneca: Παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια