Αδικία χωρίς προηγούμενο σε βάρος τετραπληγικού ΑΜΕΑ για το κοινωνικό μέρισμα!

Αδικία χωρίς προηγούμενο σε βάρος τετραπληγικού ΑΜΕΑ για το κοινωνικό μέρισμα!

Toν Παναγιώτη Κωστόπουλο οι περισσότεροι στην Πάτρα τον γνωρίζουμε από την ενασχόληση του με την μεγάλη του αγάπη, την Παναχαΐκή.

Ο Παναγιώτης Κωστόπουλος από την Πάτρα είναι ένας νέος άνθρωπος στον οποίο η ζωή δεν φάνηκε δίκαιη μαζί του και σαν να μην έφταναν όλα όσα του συμβαίνουν το κράτος του γυρίζει την πλάτη, όπως συμβαίνει δηλαδή με πολλές άλλες περιπτώσεις, σύμφωνα με το patrasevents.gr!

Η αδερφή του, του έχει παραχωρήσει μια μικρή γκαρσονιέρα. Κανείς δεν θέλει να δει τον δικό του άνθρωπο κλεισμένο σε ένα ίδρυμα. Μια γυναίκα, αποκλειστική νοσοκόμα στέκεται στο πλευρό του αλλά δεν δουλεύει δωρεάν. Αμείβεται με 600 ευρώ το μήνα. Το συνολικό εισόδημα του Παναγιώτη είναι 750 ευρώ από το επίδομα αναπηρίας. 150 ευρώ είναι το ποσό που απομένει για να εξυπηρετήσει τις καθημερινές του ανάγκες και να αγοράσει τα φάρμακά του.

Αντιθέτως όμως ως «φιλοξενούμενος» στην γκαρσονιέρα που του παραχωρεί η αδερφή του, δεν έχει δικαίωμα στο κοινωνικό μέρισμα!

Ο ίδιος δεν “ενοχλεί” αφού είναι ένας άνθρωπος με ευγενική ψυχή όμως θα πρέπει να ακουστεί εις ώτα ακουόντων η… κατάφορη αδικία στην περίπτωσή του.

Ασφαλώς θα υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες σαν κι αυτή μέσα από την αναλγησία που δείχνει αυτό το Κράτος πρόνοιας για τα άτομα ΑμεΑ, όμως πρέπει κάποιος να κάνει την αρχή και μάλιστα σύντομα!

Η ιστορία με το “κοινωνικό μέρισμα” αποδεικνύεται “αλητεία” και σε τέτοιες περιπτώσεις τα λόγια δεν αντικατοπτρίζουν την κατάσταση την οποία επικρατεί!

Τα κριτήρια που ανακοινώθηκαν πρόχειρα επιλεγμένα δεν καλύπτουν όσους έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη και δικαίως οι πολίτες μιλούν για “απάτη” σε βάρος ενός εξαθλιωμένου λαού!

Ο Παναγιώτης δεν ζητάει πολλά, θέλει μόνο να ζήσει με αξιοπρέπεια, αυτή στην οποία όλοι έχουν το ελάχιστο δικαίωμα.

 

tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Related posts

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ