Τα πέντε μεγαλύτερα μυστήρια του ανθρώπινου σώματος!

Μπορεί να πιστεύουμε ότι οι επιστήμονες έχουν καταφέρει πλέον να λύσουν όλους τους γρίφους που περιβάλλουν το ανθρώπινο σώμα, φαίνεται όμως πως δεν τα έχουν καταφέρει.

Μάθετε ποια είναι τα πέντε μυστήρια που παραμένουν αναπάντητα μέχρι σήμερα.

1. Οι άνθρωποι είναι πιο αδύναμοι από τους χιμπατζήδες

Η μυϊκή συγκρότηση στον άνθρωπο και το χιμπατζή είναι όμοια, ωστόσο οι χιμπατζήδες είναι δύο με τρεις φορές πιο δυνατοί.

2. Το ένα από τα δύο χέρια είναι πιο επιδέξιο

Εννέα στους δέκα ανθρώπους είναι δεξιόχειρες. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο γιατί δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε εξίσου καλά και με τα δύο χέρια. Δε γνωρίζουμε ακριβώς γιατί ο εγκέφαλος «επιλέγει» το ένα χέρι αντί του άλλου.

3. Ο λόγος ύπαρξης του γυναικείου στήθους

Από βιολογικής πλευράς, το στήθος των γυναικών εξυπηρετεί στο θηλασμό. Ωστόσο, δε φαίνεται να επιτελεί κάποιο άλλο «έργο» στη λειτουργία του οργανισμού. Κάποιοι βιολόγοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει για αναπαραγωγικούς σκοπούς, καθώς οι άνδρες προσελκύονται από ένα μεγάλο στήθος πιστεύοντας ότι η γυναίκα θα μπορεί να  θρέψει το μωρό της.

4. Οι τρίχες στα γεννητικά όργανα

Υπάρχουν πολλές θεωρίες και πιθανές εξηγήσεις. Άλλοι υποστηρίζουν ότι αποτελούν ένδειξη σεξουαλικής ωριμότητας και άλλοι ότι αποτρέπουν τον ερεθισμό του δέρματος. Οι επιστήμονες όμως δεν έχουν καταλήξει ακόμη.

5. Η χρησιμότητα του σκωλικοειδήτη

Η σκωλικοειδής απόφυση μπορεί να αφαιρεθεί από το σώμα χωρίς καμία απολύτως συνέπεια. Ποιο σκοπό εξυπηρετεί λοιπόν; Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι βοηθά στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού των εμβρύων και άλλοι ότι αποθηκεύει χρήσιμα βακτήρια που συμβάλλουν στην πέψη.

Πηγή: onmed.gr

Related posts

Εγκεφαλικό: Ποιοι παράγοντες κινδύνου προλαμβάνονται και ποιοι όχι

Εάν το κάνεις αυτό ενώ οδηγείς, μπορεί να είσαι ψυχοπαθής, λένε οι επιστήμονες

Ποιοι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο καταγμάτων στο ισχίο