Στην Υγεία θα διοχετευτούν οι μισοί απ’ τους εκπαιδευτικούς


Στην Υγεία θα διοχετευθούν πάνω από τους μισούς εκπαιδευτικούς που θα μπουν σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου βάσει των μνημονιακών υποχρεώσεων.

Στη συνάντηση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τον υπουργό παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η απορρόφηση των εκπαιδευτικών που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα από μονάδες Υγείας.

Στόχος των δύο υπουργείων είναι να απορροφηθεί περίπου το 55% του συνόλου των 2.000 εκπαιδευτικών στον κλάδο της Υγείας όπου υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης δεν δίστασε να μιλήσει για… ευλογία: «Έχουμε ξεκινήσει μία στενή συνεργασία χωρίς να χάσουμε καθόλου χρόνο για να δώσουμε απάντηση στην αγωνία αυτών των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στο καθεστώς της κινητικότητας. Πρέπει να σας πω ότι για το Υπουργείο Υγείας αυτή η διαδικασία είναι μία ευλογία. Διότι υπάρχουν ειδικότητες, υπάρχουν γιατροί, υπάρχουν νοσηλευτές, υπάρχουν ακτινολόγοι, υπάρχουν οδοντοτεχνίτες, υπάρχουν οδοντίατροι, μία σειρά ειδικοτήτων στις οποίες έχουμε μεγάλη έλλειψη».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει σχέδιο για το σύνολο των εκπαιδευτικών που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα: «Θα ήθελα να πω στην ελληνική κοινωνία και κυρίως σε όλους τους συναδέλφους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ότι, εδώ υπάρχει σχεδιασμός και μέριμνα έτσι ώστε την επόμενη μέρα να μπορέσουν κι αυτοί να απορροφηθούν σε άλλους κλάδους».

star.gr

Related posts

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της για τον Κορονοϊό απ’ όλο τον κόσμο

Στροφή 180 μοιρών από την AstraZeneca: Παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια