Ποιος είναι τέλειος; η φωνή των ΑμεΑ πρέπει να ακουστεί

Έφτιαξαν κούκλες για βιτρίνες μαγαζιών στα πρότυπα ανθρώπων με αναπηρία

Είναι αλήθεια ότι τα τέλεια σώματα που βλέπουμε να έχουν οι κούκλες στις βιτρίνες των καταστημάτων μοιάζουν να είναι τέλεια, αλλά οι γυναίκες που τα θαυμάζουν δεν είναι πάντα τέλειες, ούτε αρτιμελείς.

Η Ελβετική εταιρία Pro Infirmis, που ασχολείται με τα Άτομα με Αναπηρίες, δημιούργησε μια σειρά με κούκλες βιτρίνας βασισμένες στα σώματα γυναικών με αναπηρία και με τον τίτλο: «Ποιος είναι τέλειος»;
Το project κινηματογραφήθηκε σε βίντεο και μπορεί ο καθένας να απολαύσει τα μοντέλα που είναι Άτομα με Αναπηρίες να θαυμάζουν τον εαυτό τους ποζάροντας για τις κούκλες. Αλλά το καλύτερο κομμάτι του project είναι ότι, αφού κατασκευάστηκαν οι ιδιαίτερες αυτές κούκλες, τοποθετήθηκαν σε βιτρίνες καταστημάτων στη Ζυρίχη !
Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρίας αυτό έγινε για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ, που ήταν στις 3 Δεκεμβρίου. Μια γυναίκα με αναπηρία που συμμετείχε στο βίντεο δήλωσε ότι είναι σοκαριστικό να βλέπεις στις βιτρίνες κούκλες με αναπηρία, αλλά αυτό είναι ακριβώς το μήνυμα που θέλει να περάσει αυτή η ενέργεια.
Η Angela Rockwood, υπήρξε μοντέλο παλιά και μετά από ατύχημα τετραπληγικό μοντέλο σήμερα, συμμετείχε στο project και δήλωσε ότι η φωνή των ΑμεΑ πρέπει να ακουστεί. Ήδη στην Αγγλία στα καταστήματα Debenhams υπάρχει o κατάλογος για την κολεξιόν της άνοιξης του 2013 με μοντέλα ανάπηρες γυναίκες, ο δρόμος για τα άτομα αυτά είναι ακόμα ανηφορικός, αλλά ήδη έγινε μια αρχή!
http://sportsamea.blogspot.gr
www.amea-radio.gr/

Related posts

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ