ΠΟΥ:Έλληνες μολύνονται με τον ιό HIV για να πάρουν επίδομα!

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS και τα οποία προέρχονται από το Ελληνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά οι μισοί από τους νέους φορείς του ιού που προκαλεί το aids ήταν ναρκομανείς που εσκεμμένα «αυτομολύνθηκαν», προκειμένου να αποκτήσουν το επίδομα των 700 ευρώ το μήνα που παρέχεται από τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Παράλληλα στην έκθεση αναφέρεται ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών έχει αυξηθεί δραματικά εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Το ποσοστό αυξήθηκε κατά 17% σε διάστημα δύο ετών έως το τέλος του 2009 ενώ με βάσει στοιχεία του υπουργείου Υγείας, που επικαλείται η έκθεση, το πρώτο εξάμηνο του 2011 το ποσοστό αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 40%.

«Τα στοιχεία δείχνουν δραματική αύξηση των χρηστών ηρωίνης και των μολύνσεων από τον ιό HIV. Σχεδόν οι μισές μολύνσεις έγιναν εκούσια, ώστε οι χρήστες να λάβουν τα ειδικά επιδόματα, αλλά και για να ενταχθούν πιο σύντομα σε προγράμματα απεξάρτησης» υπογραμμίζουν οι συντάκτες της έκθεσης, προειδοποιώντας ότι «αυτά τα αρνητικά στοιχεία για την Ελλάδα στέλνουν σήμα κινδύνου σε άλλες χώρες που ακολουθούν πολιτικές σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας, ανάμεσά τους η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ιταλία».

Ο ΠΟΥ αποκαλύπτει ότι μεταξύ του 2007 και του 2009 καταγράφηκε «σημαντική αύξηση» στα κρούσματα του ιού HIV στην Ελλάδα. Η τάση συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια. Τα νέα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν, από 22 το 2010 σε 245 το 2011 (στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών), όταν η κρίση είχε πλέον για τα καλά πλήξει τους Έλληνες πολίτες.

Στην έκθεση αναφέρεται ακόμα ότι εν μέσω της κρίσης που βιώνει η Ελλάδα έχουν πολλαπλασιαστεί οι κλοπές, η πορνεία είναι σε έξαρση, ενώ έχει περιοριστεί η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξαιτίας των περικοπών στις δαπάνες στο χώρο της Υγείας.

 

onmed.gr

Related posts

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ