Ουλίτιδα: τρεις τροφές σύμμαχοι της υγείας των δοντιών!

Η ουλίτιδα μπορεί να επηρεάσει ή να καταστρέψει την υγεία των δοντιών και επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 15%.

Η ουλίτιδα ή αλλιώς περιοδοντική νόσος έχει συνδεθεί με άλλες συστημικές νόσους, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης. Η μόλυνση των ούλων μπορεί να προκαλέσει αθηροσκλήρωση, φλεγμονώδη αντίδραση ή ενδοκαρδίτιδα.Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών, η σωματική άσκηση αλλά και η προσεγμένη διατροφή θεωρείται, πως συνδυαστικά μπορούν να δράσουν υπέρ της προστασίας των δοντιών από την ουλίτιδα κι ως εκ τούτου της καρδιάς από διάφορες παθήσεις.Τρεις τροφές που καταπολεμούν την ουλίτιδα:

•    Το άπαχο κρέας. Το μοσχαρίσιο κρέας και τα οστρακοειδή καταπολεμούν την ουλίτιδα χάρη στην περιεκτικότητά τους σε μια ανόργανη ουσία με αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική ιδιότητα, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

•    Τα δημητριακά ολικής άλεσης με γάλα και ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού. Ο συνδυασμός ακούγεται προφανώς αλλόκοτος, όμως θεωρείται το απόλυτο πρωινό για ένα χαμόγελο γεμάτο υγεία. Το γάλα προσφέρει στα δόντια το απαραίτητο ασβέστιο, ενώ ο χυμός πορτοκαλιού τη βιταμίνη C.

•    Φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Η συμβουλή είναι να καταναλώνεις όσο περισσότερο σπανάκι μπορείς. Άλλες τροφές που ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι τα σκουρόχρωμα φυλλώδη λαχανικά, η γλυκοπατάτα, τα καρότα και τα φρούτα με κιτρινωπό χρώμα, όπως τα βερίκοκα.

Related posts

3 αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που ρίχνουν σάκχαρο και χοληστερόλη – Μία διαιτολόγος προτείνει

Δίαιτα των 15 ημερών: Ο γρήγορος τρόπος για να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα και να κάψεις το περιττό λίπος

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ