Ολυμπιακοι αγώνες κωφών : Αποτελέσματα 30 – 31 Ιουλίου

Αποτελέσματα   30 – 31 . 7 . 2013

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ

Μάλλον αδίκησε σήμερα τον εαυτό της η Εθνική Ελλάδος Ανδρών Κωφών μπάσκετ, απέναντι στην Λιθουανία, αφού το τελικό 75-68, μπορεί να ευνοεί τους Λιθουανούς γιατί καταλαμβάνουν την πρώτη θέση, όμως θα μπορούσε σίγουρα να πάρει κάτι καλύτερο, αφού άργησε να μπει στον ρυθμό του αγώνα.

Το κακό ξεκίνημα ήταν αυτό που στοίχισε στους παίκτες του Ηλία Φέρτη, επιτρέποντας στους Λιθουανούς να πετύχουν εύκολους πόντους και αυτό αποσυντόνισε την Ελληνική ομάδα. Ενδεικτικό της έλλειψης ρυθμού των Ελλήνων, είναι το γεγονός ότι το σκορ στο ημίχρονο, ήταν 45-27.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα αφυπνίστηκε και κατάφερε να ροκανίσει την διαφορά μέχρι και στους 4 πόντους, όμως ένα τρίποντο ύστερα από ένα φάουλ που δεν σφυρίχτηκε ποτέ στον Παγκράτη και αντ’ αυτού σφυρίχτηκαν βήματα, έδωσαν το αβαντάζ της ψυχολογίας στους Λιθουανούς οι οποίοι πήραν και την νίκη.

Ελλάδα (Η.Φέρτης) : Γκανάτσας, Τασιούλης, Πεταλάς 10 (1), Γρίλλης  26 (4), Απτόσογλου 3 (1), Ντικούδης 11, Παγκράτης 18

 

Καράτε Κάτα

Ο Νίκος Μουτσόκος, στο ατομικο Καράτε Κάτα, δεν κατάφερε να πετύχει όσα θα ήθελε και γι αυτό κατέλαβε την 11η θέση.

 

Ταε Κβον Ντο

Στο Πούμσε του Ταε Κβον Ντο, ο Σταύρος Ρενιέρης, κατέλαβε την 5η θέση στο ατομικό. Ο Έλληνας αθλητής  έκανε μια καλή προσπάθεια, αλλά ο αντίπαλος του, εκτέλεσε άψογα. Χαρακτηριστικό είναι, πως στο συγκεκριμένο αγώνισμα, οι Κορεάτες σάρωσαν τα χρυσά μετάλλια.

 

Ποδόσφαιρο γυναικών

Στο ποδόσφαιρο των γυναικών τα πράγματα συνεχίστηκαν στον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό για τις αντιπάλους αφού οι Πολωνές αθλήτριες σταμάτησαν στο 11-0. Με γκολ 0 ενεργητικό και 32 παθητικό, οι εθνική ομάδα των γυναικών ποδοσφαίρου κωφών, μάζεψε τα πράγματά της και  πήρε το δρόμο για την επιστροφή στην Ελλάδα.

Ελλάδα (Σεμαλτιανού) : Κατσικάκη, Δαλέκου, Κολτσακίδου, Κωτούλα, Λάκο, Χριστοφορίδου, Ρίκκου, Χρύσακη, Γκελασβίλι, Αιντίνη, Γαλάνη.

 

Ποδόσφαιρο ανδρών

Κατώτερη των περιστάσεων παρουσιάστηκε στον κρίσιμο προημιτελικό η Εθνική των ανδρών, αφού απέναντι στη Ρωσία, δε κατάφερε να κερδίσει τη πρόκριση στους 4. Το τελικό 3-0, ήταν απόλυτα δίκαιο, αφού οι Έλληνες παίκτες, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ούτε στιγμή τους Ρώσους έχοντας πάρει διαφορά ασφαλείας, 2 τερμάτων, στο πρώτο ημίχρονο. Αλήθεια είναι πάντως, πως στην επανάληψη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβασε την απόδοσή του, αλλά οι Ρώσοι ήταν άψογα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και το τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, απλώς, σφράγισε τον αποκλεισμό της εθνικής μας από την τετράδα, που θα διεκδικούσε κάποιο μετάλλιο.
Η εθνική μας από δω και πέρα, θα παλέψει για τις θέσεις 5-8.

Ελλάδα (Α.Καμπακάκης) : Στογιαννίδης, Μάγκος (Μουκλέα), Μηνάς, Μιχαλάρης (Πουλημάς), Παπαδάκης, Νικολαϊδης, Πρίφτης, Μανουσαγιαννάκης, Ιωαννίδης (Ραμαντάνης), Διονυσάτος, Δονάτος.

 

Στίβος

Μπιτς Βόλεϊ Ανδρών & Γυναικών

Κακή μέρα και αποκλεισμός για τις ομάδες ανδρών και γυναικών στο μπιτς βόλεϊ , αφού αμφότερες γνώρισαν την ήττα με 2-0 σετ. Στις γυναίκες, η Αγάπη Αρμενιάκου και η Ελευθερία Μπερέτη, δεν κατάφεραν να κοντράρουν την Ουκρανία 2. Με το ίδιο σκορ έχασαν και οι άνδρες από την Φινλανδία η οποία ήταν σε εμφανώς καλύτερη κατάσταση και φυσιολογικά οι Δημήτρης Κουρεμένος και Φώτης Χατζηφωτίου, αποχαιρέτισαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Στίβος

Στη σφύρα ο Αντώνης Πετράκης κατέλαβε την 8η θέση πετώντας τη σφύρα στα 37.40.

Μπόουλινγκ

Στο ομαδικό των ανδρών οι Κωνσταντίνος Κατσαγάνης (1060), Δημήτρης Ιωακειμίδης (1114), Χρήστος Τσολακανάκης (1096), Κωνσταντίνος Πονηρός (1032), κατέλαβαν την 10η θέση με συνολικό σκορ 4302 πόντους (μ.ο 179,25). Για την ιστορία, το χρυσό μετάλλιο, κατέκτησε η Κορέα πετυχαίνοντας 5000 πόντους (μ.ο 208.33).

 

Related posts

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.