Οι γυναίκες γίνονται ίδιες οι… μαμάδες τους

Κρίσιμη ηλικία τα 31 χρόνια και η απόκτηση ενός παιδιού

Οι γυναίκες αρχίζουν να μοιάζουν όλο και περισσότερο στις μαμάδες τους λίγο αφότου αλλάξουν «δεκαετία» και κλείσουν τα 30 τους χρόνια.

Το σημείο κλειδί που οι γυναίκες αρχίζουν να αποκτούν τις ίδιες συνήθειες και την ίδια συμπεριφορά με τις μαμάδες τους είναι η γέννηση το πρώτους παιδιού.

Η πλειοψηφία των γυναικών δηλώνει ότι σταματά να καυγαδίζει με τη μητέρα του και αρχίζει να τη «μιμείται» μετά τα 30, με πιο πιθανή ηλικία τα 31 χρόνια.

Τα αποτελέσματα βασίζονται σε μια έρευνα που έγινε σε 1.000 γυναίκες στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με αυτή το 51% των γυναικών ανέφερε ότι η μητέρα τους ήταν το πρότυπό τους, με τις αδερφές τους να ακολουθούν με ποσοστό 18% και τις γιαγιάδες να έρχονται στην τρίτη θέση με ποσοστό 10%. Στην τέταρτη θέση έρχονται οι καλύτερες φίλες των γυναικών με ποσοστό 8%.

Πάνω από το ένα τρίτο αυτών (36%) δήλωσε ότι η απόκτηση ενός παιδιού ήταν ο βασικότερος παράγοντας που «έκαναν στροφή» και άρχισαν να συμπεριφέρονται σαν τις μαμάδες τους.

Μερικά «σημάδια» που δείχνουν αν έχετε αρχίσει να «γίνεστε σαν τη μητέρα σας» είναι: σας αρέσουν οι ίδιες τηλεοπτικές εκπομπές, έχετε να ίδια χόμπι, χρησιμοποιείτε την ίδια γλώσσα και εκφράσεις και σας αρέσει ο ίδιος τύπος άντρα.

 

newsbeast.gr

Related posts

4 τύποι μαμάδων προς αποφυγή

Μητρότητα είναι να ανησυχείς και να ξαγρυπνάς όσο και να έχει μεγαλώσει το παιδί σου

«Πότε θα κάνετε 2ο παιδί;»: Η χειρότερη ερώτηση που μπορείς να κάνεις σε μια μαμά