Νέος τρόπος έγκαιρου εντοπισμού του Σύνδρομο Down

Όπως αναφέρεται στο περιοδικό Ultrasound in Obstetrics & Gynecology, νέα έρευνα έδειξε ότι ένας συνηθισμένος έλεγχος, που χρησιμοποιεί την ανάλυση εμβρυικού DNA στο αίμα της εγκύου, μπορεί να εντοπίσει την με ακρίβεια το σύνδρομο Down αλλά και άλλες γενετικές ανωμαλίες του εμβρύου κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η μέθοδος αυτή είναι ανώτερη από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται τώρα και θα μπορούσε να αλλάξει τα στάνταρ στον προγεννητικό έλεγχο. Η μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Κύπρο Νικολαϊδη MD, και τους συνεργάτες του στο ερευνητικό κέντρο Harris Birthright του King’s College στο Λονδίνο, είναι η πρώτη η οποία αποδεικνύει την δυνατότητα ελέγχου τριών γενετικών ανωμαλιών, της τρισωμίας 21,18 και 13, μέσω ελέγχου του DNA.

“Η μελέτη αυτή έδειξε ότι το κυριότερο πλεονέκτημα της σε σύγκριση με τις παλαιότερες, είναι η σημαντική μείωση των ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων. Ένα άλλο σοβαρό πλεονέκτημα, είναι ο τρόπος αναφοράς των αποτελεσμάτων, σαν πολύ υψηλού η πολύ χαμηλού κίνδυνου, κάτι που καθιστά ευκολότερο για τους γονείς να αποφασίσουν υπέρ ή κατά επεμβατικού τεστ”, γράφουν οι συγγραφείς.

Πηγή: Υγείαonline.gr

metrogreece.gr

Related posts

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο

Παρβοϊός: Πώς ένα υγιές παιδί μπορεί να καταλήξει σε θάνατο από έναν κοινό ιό – Τι λένε οι παιδίατροι

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ