Νέα κριτήρια επιδότησης μακροχρόνια ανέργων από 1η Ιανουαρίου 2014

Aλλάζουν τα εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια για την επιδότηση των μακροχρόνια ανέργων.

Αυτό προκύπτει από ομιλία στη Βουλή, του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου. Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, «άνεργοι ηλικίας 20-66 ετών που έχουν εξαντλήσει την δικαιούμενη τακτική επιδότηση, δικαιούνται επίδομα μακροχρόνιου ανέργου ύψους 200 ευρώ το μήνα για χρονικό διάστημα 12 μηνών, όταν το εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και προσαυξανόμενο με 586 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί».

Η ρύθμιση θα ισχύσει από 1/1/2014 και το προηγούμενο πρόγραμμα περιοριζόταν στην ηλικιακή ομάδα 45-65 ετών και το ετήσιο εισόδημα τους δεν έπρεπε να ξεπερνά τις 5.000 ευρώ.

Ο υφυπουργός μίλησε απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη και στην επισήμανσή του ότι τα κριτήρια που ισχύουν μέχρι σήμερα είναι απαγορευτικά για εκατοντάδες χιλιάδες μακροχρόνια άνεργους, ανάμεσά τους και πολλοί νέοι, για να μπορέσουν να εισπράξουν έστω και αυτά τα ελάχιστα χρήματα, ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι ακριβώς για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα το υπουργείο αποφάσισε την διεύρυνση των κριτηρίων.

 

Νewsroom enet, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

enet.gr

Related posts

Δικό μου το σπίτι, δικοί μου κι οι κανόνες και τα παιδιά σας θα πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτούς όταν μας επισκέπτονται

Αυτός 78 ετών, εκείνη 72: Ηλικιωμένοι κλέφτηκαν στην Κρήτη και άφησαν γράμμα που εξηγούν τον ανεκπλήρωτο έρωτά τους

Είναι επίσημο: Ιδού η καλύτερη πόλη σε ποιότητα ζωής στην Ελλάδα, θα άφηνες την Αθήνα για να μείνεις εκεί;