Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ-Παιδιών / Εφήβων με Αναπηρία -του Δήμου Ηλιούπολης

Η Δημοτική Αρχή, υλοποιώντας μια από τις βασικές δεσμεύσεις της στα πλαίσια του δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα λειτουργήσει άμεσα μια νέα κοινωνική δομή – δράση, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών / Εφήβων με Αναπηρία. Το Κέντρο θα φιλοξενεί 20 – 25 παιδιά με νοητική υστέρηση ή κινητική αναπηρία.
Οι κτιριακές εγκαταστάσεις βρίσκονται επί της οδού Ηρώς Κωνσταντοπούλου & Λουκίδου, και τα εγγραφόμενα παιδιά θα προέρχονται κατά κύριο λόγο από την περιοχή του Δήμου Ηλιούπολης, στον οποίο ανήκει το ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ.
Δικαίωμα εγγραφής – Εγγραφή παιδιών – Κριτήρια επιλογής παιδιών:
Για την εγγραφή των παιδιών / εφήβων απαιτείται:
1.    Αίτηση γονέα
2.    Βεβαίωση γιατρού του Δημοσίου, ΝΠΔΔ ή Ασφαλιστικού Οργανισμού για την κατάσταση υγείας του παιδιού
3.    Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής για το είδος και το ποσοστό αναπηρίας του παιδιού
Σε περίπτωση που ο αριθμός αιτήσεων υπερβαίνει τη δυναμικότητα του Κέντρου, λαμβάνονται υπόψη για την εγγραφή κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.
Προηγούνται παιδιά με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, πολύτεκνες και μονογονεικές οικογένειες ή παιδιά των οποίων οι γονείς βρίσκονται σε ανεργία, έχουν αναπηρία ή χρόνια πάθηση.
Αιτήσεις εγγραφής υποβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, και θα ικανοποιηθούν εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις εξυπηρετούμενων στο Κέντρο.
Σκοπός του ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών / εφήβων με αναπηρίες, η κοινωνική τους ένταξη, η στήριξη της οικογένειάς τους, ώστε να αντιμετωπιστούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού και αποφυγή χρήσης ιδρυματικής φροντίδας, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών / εφήβων με αναπηρίες και των οικογενειών τους.
Η αναπηρία είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα άτομα με αναπηρίες έχουν τα ίδια δικαιώματα όπως και όλοι οι πολίτες. Η κοινωνία πρέπει να αναδείξει την ποικιλομορφία που υπάρχει μέσα στους κόλπους της, ώστε τα άτομα με αναπηρίες να απολαμβάνουν πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, ατομικά, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, πολιτισμικά.

Ο Δήμος Ηλιούπολης, με τη δημιουργία του ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ και τη στελέχωσή του με εξειδικευμένο προσωπικό, δηλώνει την ενεργή συμμετοχή του στους παραπάνω στόχους.

 

 

Related posts

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ