Θεραπεία για τον χρόνιο πόνο με μπλε φως που αναπαριστά τον ουρανό

Ένα βήμα πιο κοντά στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου βρίσκονται ερευνητές στη Γερμανία, οι οποίοι δημιούργησαν μια νέα θεραπεία με τη βοήθεια μπλε φωτός, που αναπαριστά τον καλοκαιρινό ουρανό.

Ερευνητές από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου διαπίστωσαν πως το γεγονός ότι όλοι αισθάνονται καλύτερα κατά τις ηλιόλουστες μέρες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία συμπληρωματικά για την καταπολέμηση του χρόνιου πόνου.

Έτσι, μαζί με ειδικούς σχεδιαστές της εταιρείας Osram κατάφεραν να αναπαραστήσουν τον καλοκαιρινό γαλανό ουρανό στο ταβάνι αίθουσας κλινικής, στην οποία θα γίνονταν οι θεραπείες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph, οι δοκιμές της θεραπείας έχουν ξεκινήσει ήδη, όμως ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, καθηγητής Τόμας Τόλε, είπε ότι είναι νωρίς ακόμα για να αναφερθεί σε αποτελέσματα.

Τόνισε όμως ότι οι ασθενείς που έχουν δοκιμάσει ήδη τη θεραπεία δήλωσαν ότι αισθάνονται καλύτερα και ότι έχουν περισσότερη δύναμη.

Μια παρόμοια θεραπεία χρησιμοποιείται εδώ και αρκετό καιρό για την καταπολέμηση της εποχικής συναισθηματικής διαταραχής, η οποία προκαλείται από τη μειωμένη έκθεση στο φως της μέρας και εμφανίζεται συνήθως κατά τους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Επίσης, χρησιμοποιείται και για την αντιμετώπιση της αϋπνίας, επειδή το συγκεκριμένο φως διεγείρει τον αμφιβληστροειδή και ρυθμίζει καλύτερα τον κιρκαδιανό ρυθμό.

Στις επόμενες δοκιμές της νέας θεραπείας, οι οποίες θα έχουν διάρκεια 18 μηνών, θα συμμετάσχουν 100 ασθενείς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο χρόνιος πόνος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με παυσίπονα, επειδή οι περισσότεροι ασθενείς υποφέρουν παράλληλα από διαταραχές που συνδέονται με το άγχος, την κατάθλιψη, αλλά και από προβλήματα ύπνου.

Όλα αυτά συνήθως αλληλεπιδρούν, με αποτέλεσμα ο χρόνιος πόνος να επιδεινώνεται και η θεραπεία του να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

Related posts

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Ο ΕΟΔΥΥ προειδοποιεί όλους τους γονείς: Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή στο 3,5 ετών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη

Αντόν Τσέχωφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι ξέρουν να σέβονται…