Ευρωπαϊκό Αναπηρικό Κίνημα- Σχέδιο για ανάπτυξη και βελτίωση της κατάστασης για τα άτομα με αναπηρία

Ευρωπαϊκό Αναπηρικό Κίνημα- Σχέδιο για ανάπτυξη και βελτίωση της κατάστασης για τα άτομα με αναπηρία

Ένας κοινωνικός τρόπος εξόδου από την κρίση

Η συμμετοχή των πολιτών είναι η απαραίτητη βάση της δημοκρατίας και μέρος της βιώσιμης ανάπτυξης της κοινωνίας. Κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, το αναπηρικό κίνημα υιοθέτησε θέση για την κοινωνική διάσταση της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης, καλώντας τους ηγέτες της ΕΕ σε ένα στρατηγικό σχέδιο για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην έξοδο από την κρίση. Το ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα ζητά:

– Αναθεώρηση και ανάπτυξη νέων μέσων πολιτικής με ιδιαίτερη προσοχή στα άτομα με αναπηρία, παροχή μακροπρόθεσμων επενδύσεων σε κοινωνικά μέτρα για τη συμμετοχή και την ανεξάρτητη διαβίωση, όπως στον τομέα της στέγασης, της υγείας, της εκπαίδευσης και της απασχόλησης

– Πραγματοποίηση επενδύσεων για την προσβασιμότητα, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών των υποδομών και του δομημένου περιβάλλοντος ως ένα αποτελεσματικό μέσο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης της ΕΕ

– Δημιουργία πολιτικών για εθνικά προγράμματα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων και νομοθετικών προτάσεων για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην απασχόληση, την εκπαίδευση και την πλήρη συμμετοχή τους στην κοινωνία ως πολίτες σε ισότιμη βάση με τον γενικό πληθυσμό.

– Συμμετοχή των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία στη διαδικασία της κατασκευής των Εθνικών Προγραμμάτων Μεταρρυθμίσεων.

– Ειδικές εκδόσεις ανά χώρα συστάσεων για την βελτίωση της κατάστασης για τα άτομα με αναπηρία.

– Διάθεση επαρκούς χρηματοδότησης για τις τρέχουσες προκλήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και εξασφάλιση ότι ο προϋπολογισμός της ΕΕ δεν θα δημιουργεί περαιτέρω εμπόδια στα τα άτομα αναπηρία.

Επανεκλέχτηκε Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, στη σημερινή Ετήσια Γενική Συνέλευση του EDF (European Disability Forum – Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία). Η Γενική Συνέλευση του Φόρουμ πραγματοποιείται για 3η φορά στην Αθήνα. Ο κ. Βαρδακαστάνης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους για την τιμή και δήλωσε ότι το έργο του Φόρουμ θα συνεχιστεί ακόμη πιο μαχητικά και αγωνιστικά. Ο κ. Βαρδακαστάνης εκλέγεται στην προεδρεία του Φόρουμ ανελλιπώς από το 1999.

Related posts

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ