Βότανα και μυρωδικά Μαγείρεψέ τα σωστά και κέρδισε σε υγεία!

Αν μέχρι στιγμής τα χρησιμοποιούσες για να δώσεις την τελευταία πινελιά στο φαγητό σου, ήρθε η ώρα να πάρουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα πιάτα σου και να επωφεληθείς από τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. 

Ο κορυφαίος Chef Clark Frasier αποκαλύπτει τα μυστικά του κι εσύ δεν έχεις παρά να δημιουργήσεις γευστικά και κυρίως, θρεπτικά φαγητά.Ο εν λόγω Chef μάλιστα είναι γνωστός για την άμεση σχέση που έχει με τη φύση, αφού όλα τα λαχανικά που σερβίρει στο εστιατόριο του, κόβονται κατευθείαν από το χωράφι που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από αυτό. «Δεν υπάρχει καλύτερος και πιο γρήγορος τρόπος για να δημιουργήσεις ένα θρεπτικό πιάτο με έντονη γεύση» υποστηρίζει. «Το μυστικό μου όπλο για να κάνω ένα γεύμα να ξεχωρίσει, δεν είναι παρά μια χούφτα φρέσκα, ψιλοκομμένα μυρωδικά» προσθέτει.

Εστραγκόν
Στο πρωινό: πασπάλισε μία φρουτοσαλάτα που περιλαμβάνει πορτοκάλια
Στο γεύμα: Αντικατέστησε τα μαρούλια με εστραγκόν σε σάντουιτς με γαλοπούλα
Στο δείπνο: Ανακατεψέ το στη σάλτσα ντομάτας για μία πιο “σπιτική” γεύση
Για ένα σνακ: Ψήσε αμύγδαλα και καρύδια με λίγο αλάτι και πρόσθεσε ψιλοκομμένο εστραγκόν

Μέντα
Στο πρωινό: Ανάμειξέ την σε βρώμης για ένα αναζωογονητικό πρωινό
Στο γεύμα: Ρίξε λίγη ποσότητα σε μια μαρμελάδα και χρησιμοποίησε το μείγμα για επικάλυψη σε γαρίδες ή κοτόπουλο πριν το μαγείρεμα
Στο δείπνο: Παρήγγειλες κινέζικο; Ρίξε σε κάθε πιάτο με noodle ή ρύζι.
Στο ποτό: Πρόσθεσε μέντα σε ένα smoothie πεπόνι

Φασκόμηλο
Στο πρωινό: κόψε τα φύλλα και χτύπα τα στο μπλέντερ με ένα τυρί χαμηλό σε λιπαρά. Άπλωσέ το σε μία φέτα ψωμί και πρόσθεσε μία φέτα καπνιστό σολομό
Στο γεύμα: Ρίξε θαλασσινό αλάτι στα φύλλα και ψήστα μέχρι να γίνουν τραγανά. Τρίψτα πάνω από ζυμαρικά ή ψητή γλυκοπατάτα αντί για μία βαριά σάλτσα ή βούτυρο.
Στο δείπνο: Πρόσθεσε ολόκληρα φύλλα σε φιλέτο ψαριού μαζί με κύβους ντομάτας και σκόρδο.
Για ένα σνακ: Ψιλόκοψέ το και ρίξτο σε μία μπρουσκέτα

Θυμάρι
Στο πρωινό: ψήσε ντομάτες με αλάτι και πασπάλισε με θυμάρι. Σέρβιρέ τες με ομελέτα.
Στο γεύμα: Ανάμιξε τα ροζ άνθη του για να δώσεις ένα ασυνήθιστο χρώμα σε μία συνηθισμένη σαλάτα.
Στο δείπνο: Ανακάτεψέ το ολόκληρο με λευκά φασόλια και σκόρδο και στη συνέχεια ζέστανέ το.
Για ένα σνακ: Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδύασε τα φύλλα με ζάχαρη και χρησιμοποίησέ το ως topping για παγωτό.

Related posts

3 αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που ρίχνουν σάκχαρο και χοληστερόλη – Μία διαιτολόγος προτείνει

Δίαιτα των 15 ημερών: Ο γρήγορος τρόπος για να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα και να κάψεις το περιττό λίπος

Τα υπερ-επικίνδυνα τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου – Πόσες μερίδες την ημέρα απειλούν την υγεία