Αν μέχρι στιγμής τα χρησιμοποιούσες για να δώσεις την τελευταία πινελιά στο φαγητό σου, ήρθε η ώρα να πάρουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα πιάτα σου και να επωφεληθείς από τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.
Εστραγκόν
Στο πρωινό: πασπάλισε μία φρουτοσαλάτα που περιλαμβάνει πορτοκάλια
Στο γεύμα: Αντικατέστησε τα μαρούλια με εστραγκόν σε σάντουιτς με γαλοπούλα
Στο δείπνο: Ανακατεψέ το στη σάλτσα ντομάτας για μία πιο “σπιτική” γεύση
Για ένα σνακ: Ψήσε αμύγδαλα και καρύδια με λίγο αλάτι και πρόσθεσε ψιλοκομμένο εστραγκόν
Μέντα
Στο πρωινό: Ανάμειξέ την σε βρώμης για ένα αναζωογονητικό πρωινό
Στο γεύμα: Ρίξε λίγη ποσότητα σε μια μαρμελάδα και χρησιμοποίησε το μείγμα για επικάλυψη σε γαρίδες ή κοτόπουλο πριν το μαγείρεμα
Στο δείπνο: Παρήγγειλες κινέζικο; Ρίξε σε κάθε πιάτο με noodle ή ρύζι.
Στο ποτό: Πρόσθεσε μέντα σε ένα smoothie πεπόνι
Φασκόμηλο
Στο πρωινό: κόψε τα φύλλα και χτύπα τα στο μπλέντερ με ένα τυρί χαμηλό σε λιπαρά. Άπλωσέ το σε μία φέτα ψωμί και πρόσθεσε μία φέτα καπνιστό σολομό
Στο γεύμα: Ρίξε θαλασσινό αλάτι στα φύλλα και ψήστα μέχρι να γίνουν τραγανά. Τρίψτα πάνω από ζυμαρικά ή ψητή γλυκοπατάτα αντί για μία βαριά σάλτσα ή βούτυρο.
Στο δείπνο: Πρόσθεσε ολόκληρα φύλλα σε φιλέτο ψαριού μαζί με κύβους ντομάτας και σκόρδο.
Για ένα σνακ: Ψιλόκοψέ το και ρίξτο σε μία μπρουσκέτα
Θυμάρι
Στο πρωινό: ψήσε ντομάτες με αλάτι και πασπάλισε με θυμάρι. Σέρβιρέ τες με ομελέτα.
Στο γεύμα: Ανάμιξε τα ροζ άνθη του για να δώσεις ένα ασυνήθιστο χρώμα σε μία συνηθισμένη σαλάτα.
Στο δείπνο: Ανακάτεψέ το ολόκληρο με λευκά φασόλια και σκόρδο και στη συνέχεια ζέστανέ το.
Για ένα σνακ: Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδύασε τα φύλλα με ζάχαρη και χρησιμοποίησέ το ως topping για παγωτό.