ΑΜΕΑ:Ζητούμε τουλάχιστον το ζην!!!

Αυτό ήταν το κύριο μήνυμα στο το παν-αναπηρικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα 31/10/13 με αναπήρους απ όλη την Ελλάδα, αρχικά έξω από το υπουργείο εργασίας και στη συνέχεια πραγματοποιώντας πορεία μέχρι το υπουργείο οικονομικών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
«Οι άνθρωποι με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, ζητούμε όχι το ευ ζην, αλλά τουλάχιστον το ζην», τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Το «παρών» έδωσαν και σωματεία γονέων και κηδεμόνων ατόμων και όλοι οι φορείς με αναπηρία. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη σε όγκο, ίσως η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, καθώς τα άτομα με αναπηρία έφτασαν με κάθε τρόπο έξω από το υπουργείο εργασίας από κάθε σημείο της χώρας , για να φωνάξουν ότι δεν αντέχουν άλλο, και να προειδοποιήσουν την κυβέρνηση και τρόικα ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο, τα έχουν χάσει όλα, και ο μόνος δρόμος είναι η διαμαρτυρία για να προστατέψουν τη ζωή τους, το μόνο που τους έχει απομείνει άλλωστε.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος, όπως δήλωσε ο κ. Βαρδακαστάνης, δεσμεύτηκε να προωθήσει τα αιτήματά τους και να προβεί σε πρωτοβουλία για συνάντηση της ΕΣΑμεΑ και με τον πρωθυπουργό.

Ακολούθως, η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Αλγεινή εντύπωση σε όλους τους αναπήρους έκανε ότι ο υπουργός εργασίας ενώ ήξερε εδώ και πάρα πολλές μέρες για το συλλαλητήριο και την συνάντηση, δεν μπήκε στο κόπο να βρεθεί στο γραφείο του.
Αυτά που Διεκδικούν από την κυβέρνηση τα Α.με.Α να μην μείνει κανείς άνθρωπος με αναπηρία ή και χρόνια πάθηση, ανασφάλιστος και να μην καταργηθεί το ΕΚΑΣ. Την ίδια στιγμή είναι αντίθετοι στις μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, συνταξιούχων με αναπηρία και γονέων που προστατεύουν παιδιά με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ.

του Άρη  Νικολόπουλου

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ